x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Preţurile apartamentelor au scăzut în iulie până la minimul ultimilor ani

Preţurile apartamentelor au scăzut în iulie până la minimul ultimilor ani

04 Aug 2010   •   00:00

Valoarea medie de vânzare a apartamentelor, înregistrată la nivel naţional, a fost în luna iulie de 1.151 euro/mp, în scădere cu 12 euro/mp comparativ cu iunie 2010, ceea ce reprezintă un nou nivel minim al ultimilor ani pentru segmentul rezidenţial, se arată într-un comunicat al site-ului imobiliare.ro.

Site-ul realizează indicele imobiliare.ro la nivel de oraşe, ceea ce reprezintă preţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente cu destinaţie rezidenţială în fiecare oraş analizat, pe baza anunţurilor publicate pe site-ul imobiliare.ro de agenţii imobiliare şi proprietari.
Astfel, pe parcursul lunii iulie au fost înregistrate scăderi în aproape toată ţara. Cea mai accentuată rată de scădere, de 3,2%, a fost resimţită în Braşov. Urmează Timişoara cu o scădere de 2,6% şi Capitala cu 2,4%. În Iaşi şi Constanţa, ritmul de scădere a fost moderat - 1,9%, respectiv 1,4%.

Cluj-Napoca reprezintă în continuare excepţia de pe piaţa imobiliară din România, aici înregistrându-se şi în luna iulie, sub influenţa evoluţiei preţurilor apartamentelor noi, o uşoară creştere, de 0,1%, în ciuda faptului că apartamentele vechi s-au ieftinit. Per ansamblu, scăderea este mai moderată decât în lunile precedente. Diferenţa faţă de aceeaşi lună a anului 2009, când indicele imobiliare.ro arăta o valoare de 1.225 euro/mp, este de 6%, iar în comparaţie cu perioada de vârf a pieţei imobiliare autohtone, începutul anului 2008, remarcăm o scădere de aproape 45%.

×
Subiecte în articol: imobiliar