x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Recomandări de la specialiști: cum alegi scări interioare din lemn

Recomandări de la specialiști: cum alegi scări interioare din lemn

17 Iul 2018   •   16:35
Recomandări de la specialiști: cum alegi scări interioare din lemn

Alegerea unei scări interioare este o decizie importantă pentru orice proprietar de locuință. Este vorba în egală măsură despre confortul pe care îl oferă, siguranța pe care o prezintă, dar și de încadrarea ideală din punct de vedere estetic în ansamblul locuinței.

Cu aceste elemente în minte, selecția poate fi făcută mai ușor. Piața oferă însă o diversitate de produse, astfel că alegerea unor scari interioare potrivite poate fi o provocare din acest punct de vedere. Într-un astfel de punct este de preferat să se consulte specialiști în acest domeniu, motiv pentru care cei de la Dippanels.ro ne-au oferit câteva repere care trebuie luate în calcul pentru a alege inspirat scări interioare.

Lemn masiv - o opțiune care nu se demodează

Atunci când vine vorba de materiale, lemnul masiv reprezintă o opțiune care trece cu brio testul timpului atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al rezistenței. Oricine alege scări interioare din lemn masiv știe că acest material este caracterizat de calitate și că oferă siguranță pe parcursul utilizării.

În plus, lemnul masiv inspira o senzație de intimitate și căldură, încadrându-se armonios în orice decor. Scările interioare din lemn masiv pot fi de asemenea personalizate, chiar sculptate, pentru un aspect deosebit. Cei interesați pot regăsi în cadrul site-ului www.dippanels.ro o gamă variată de scări interioare, care pot fi adaptate în funcție de preferințe la fel de diverse.

Scări interioare placate cu lemn

Odată realizată structura cimentată a scărilor, acestea trebuie să fie placate. Operațiunea va avea ca rezultat un aspect deosebit, alături de caracteristicile referitoare la rezistența în timp și siguranța utilizării.

Aceiași specialiști de la Dippanels.ro menționează faptul că pentru realizarea treptelor din lemn pentru scări interioare este necesar să se folosească esențe din lemn tare. Opțiunile care cunosc o popularitate ridicată în acest sens se referă la lemnul de fag, stejar, frasin sau paltin, întrucât prezintă o rezistență mecanică ridicată.

Scări interioare - poziționare

Modelele de scări interioare se pot prezenta în forme diverse, după cum menționează aceiași specialiști de la Dippanels. În funcție de zona în care sunt amplasate în cadrul planului de construcție al locuinței, scările interioare se împart în 4 categorii:

- Scări drepte - asigură trecerea la următorul nivel printr-o scară rectilinie;

- Scări în format „L” - prezintă o întoarcere de 90 de grade, poziționată de regulă în zona mediană a scărilor;

- Scări în format „U” - prezintă o întoarcere la 180 de grade;

- Scări în format „S” - prezintă două întoarceri de 90 de grade, de această dată în sensuri opuse

- Scări spiralate - pot prezenta întoarceri de până la 360 de grade.

Alegerea modelului specific poate fi astfel făcută indiferent de situație, întrucât există soluții care se pliază perfect pe orice tip de construcție.

Cu aspectul lor elegant, plăcut și sigur, scările interioare din lemn reprezintă o alegere care poate fi adaptată oricărui stil de design interior. Fie că e vorba despre linii minimaliste sau de modele personalizate cu elemente decorative diverse, scările interioare vor completa întreg ansamblul locuinței din punct de vedere estetic, dar și practic. Cei interesați de modele atractive de scări interioare din lemn pot găsi în cadrul website-ului www.dippanels.ro o gamă diversificată de soluții, disponibile la un raport preț-calitate avantajos.

×