x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Reviriment pe piaţa clădirilor de birouri din nordul Capitalei

Reviriment pe piaţa clădirilor de birouri din nordul Capitalei

20 Iun 2013   •   17:18
Reviriment pe piaţa clădirilor de birouri din nordul Capitalei

Dragoş Dobrescu investeşte în noul trend imobiliar: clădirile de birouri eco, cu vedere la lacuri sau la parcuri
În Bucureşti, nordul şi-a adjudecat  locul fruntaş, cu peste un milion de metri pătraţi de birouri închiriaţi. Deşi perioada de criză a afectat piaţa imobiliară, zona a rămas la fel de atractivă pentru investitori dar si pentru companiile mari, care vor sedii in clădiri eco, cu tehnologii de top.

În condiţiile în care companiile caută să-şi reducă tot mai mult cheltuielile, preferând spaţii de birouri în centrele de afaceri din nordul Bucureştiului  în defavoarea vilelor de lux din centru, investitorii în imobiliare s-au reorientat. Astfel, au fost demarate proiectele pentru clădiri de birouri în zonele Piaţa Presei Libere, Piaţa Charles de Gaulle şi Barbu Văcărescu.

Unul dintre aceste proiecte, realizat de firma Monolit în Piaţa Presei Libere, abordează într-un mod ecologic spaţiul, păstrând multă zonă verde si respectând arhitectura deosebită a clădirii vecine, superba vilă-muzeu Minovici. Dacă menţionăm panorama oferită de Parcul Herăstrău si câte un loc de parcare pentru fiecare 40 de metri pătraţi construiţi, cei care vor ocupa aceste birouri nu vor avea de ce să se plângă.

În acelaşi spirit va fi şi celălalt proiect al Monolit, clădirea de birouri din Barbu Văcărescu, o cădire “verde”, cu respectarea unor standarde foarte exigente în domeniu. Clădirea cu funcţiuni mixte va avea acces multiplu, dar în principal din bulevard, va oferi un grad de confort ridicat prin dotări, prin vederea superbă la cele două lacuri şi prin învecinarea cu zona de agrement Pescariu şi Parcul Verdi. Dacă adăugăm accesul rapid şi facil, prin vecinătatea a două staţii de metrou şi coridorul principal de trafic centru-nord, putem spune că spaţiul de birouri din Barbu Văcărescu nu va sta gol prea mult timp.

Dragoş Dobrescu (Monolit), este unul dintre puţinii dezvoltatori imobiliari care continuă să investească într-o piaţă dificilă, chiar critică în această perioadă, în care nimeni nu se mai încumetă. Ba chiar face acest lucru cu resurse private. “În continuare, nordul Bucureştiului rămâne o zonă atractivă pentru investitorii în imobiliare” a declarat acesta. “Dacă şi primăria Capitalei îşi va da silinţa să finalizeze linia de metrou, va da un semnal pozitiv investitorilor şi va alinia Bucureştiul cu celelalte capitale europene moderne şi civilizate.”

×
Subiecte în articol: cladiri de birouri