x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Românii caută locuinţe în insolvenţă

Românii caută locuinţe în insolvenţă

de Daniela Ivan    |    11 Mai 2014   •   23:02
Românii caută locuinţe în insolvenţă
Numărul celor interesaţi să cumpere apartamente noi, în Bucureşti, a crescut de peste zece ori în ultimii şase ani
Românii au început să fie tot mai interesaţi de proprietăţile rezidenţiale în insolvenţă scoase la vânzare de lichidatori, dar şi de locuinţele cu discounturi din noile ansambluri rezidenţiale. La Târgul Naţional Imobiliar (TNI), care s-a desfăşurat în acest sfârşit de săptămână la Bucureşti, românii au fost interesaţi de ofertele pentru locuinţe din portofoliul Casei de Insolvenţă Transilvania. Firma lichidatoare are în portofoliu apartamente în şapte ansambluri rezidenţiale, apartamente scoase la vânzare pentru că proprietarii nu le mai pot plăti. Dacă în anul 2008 o vilă în cadrul complexului American Village Pipera costa între 200.000 şi 400.000 de euro, acum vilele din acelaşi ansamblu rezidenţial pot fi cumpărate direct de la lichidator la preţuri cuprinse între 65.000 de euro şi 125.000 de euro plus TVA. Apartamente de vacanţă cu vedere la mare în Staţiunea Olimp sunt acum accesibile în cadrul TNI cu preţuri de la 40.000 euro plus TVA.

Buget maxim: 60.000 de euro
Oamenii sunt interesaţi de apartamente în insolvenţă sau care se află în promoţie pentru că două treimi dintre potenţialii cumpărători ar aloca un buget de până la 60.000 de euro pentru achiziţia unei locuinţe în Capitală, conform unui studiu al portalului imobiliar Imopedia.ro. Aşa că la mare căutare sunt şi locuinţele din ansamblurile rezidenţiale care oferă preţuri speciale în perioada târgurilor. Adama a venit la TNI cu o serie de oferte speciale, pentru a atrage clienţii. Cei care vor achiziţiona până la 31 mai un apartament într-unul din proiectele Adama finalizate recent în Titan beneficiază de discounturi de până la 8.500 euro/apartament, echivalentul a aproximativ 10%, în funcţie de modelul apartamentului.

Numărul clienţilor interesaţi de achiziţia unei locuinţe noi, în Bucureşti, a crescut de peste zece ori, în ultimii şase ani. Dacă în perioada anterioară crizei, doar 3% dintre clienţi căutau o locuinţă construită recent, acum procentajul a urcat la 35%, potrivit statisticilor portalului imobiliar Imopedia.ro.

Majoritatea clienţilor imobiliari interesaţi de o locuinţă în Bucureşti caută apartamente cu trei camere (40%) şi două camere (39%), în timp ce garsonierele sunt opţiunea a 9% dintre potenţialii cumpărători. Apartamentele mai mari, cu cel puţin patru camere, sunt alegerea a 12% dintre cumpărători. Potrivit datelor portalului imobiliar, în primele cinci luni ale anului 2014, cele mai căutate zone rezidenţiale din Bucureşti au fost Centru, Titan, Militari, Drumul Taberei, Berceni.

×