x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi S-a deschis Târgul Imobiliar tIMOn! Nu rata cele mai noi oferte de case şi apartamente

S-a deschis Târgul Imobiliar tIMOn! Nu rata cele mai noi oferte de case şi apartamente

de Daniela Ivan    |    20 Oct 2016   •   11:54
S-a deschis Târgul Imobiliar tIMOn! Nu rata cele mai noi oferte de case şi apartamente

Dezvoltatorii străini şi români se întrec să construiască locuinţe, în ciuda criteriilor tot mai restrictive pe care bancherii le pun celor care vor să ia credite. Investitorii mizează pe preţurile mici de acum ale materialelor şi pe mâna de lucru încă ieftină, dar şi pe creşterea salariilor românilor în următorii ani. Ei ridică mici cartiere de viluţe cochete, în locaţii din jurul Capitalei, sau apartamente în zone centrale. Alţii s-au orientat către mari ansambluri de apartamente în zonele cunoscute drept poli de afaceri, cum sunt Pipera, Floreasca, Barbu Văcărescu sau Politehnica. Cu toţii au acelaşi segment-ţintă: corporatiştii care lucrează în turnurile de sticlă.

Un număr de 50 de noi proiecte care totalizează 6.500 de case şi apartamente vor fi scoase astăzi la vânzare, în premieră, la Târgul Imobiliar Național tIMOn. Asta înseamnă 35% din oferta târgului. Numărul este mai mare decât în anii de boom ai imobiliarelor când se vindea orice de pe hârtie, cu mult înainte de a demara lucrările de construcţie. Valoarea de piaţă a proiectelor noi se ridică la 420 de milioane de euro. ”Vedem o avalanșă de proiecte dezvoltate de investori români, dar care mai nou aleg zonele ultracentrale, centrale și semicentrale. Pe piață există un echilibru în ceea ce privește proveniența investitorilor, românii concurând de la egal la egal cu dezvoltatorii cu capital străin”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

”La tIMOn este prezentă cea mai mare parte a ofertei de pe piața din București, proiecte dezvoltate deja, în construcție și care urmează să fie construite, deci putem face o radiografie a pieței rezidențiale locale. Dacă în ceea ce privește prețurile nu vedem modificări semnificative, observăm că dezvoltatorii și-au adaptat oferta la noile cerințe” Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn

Se construieşte pentru clienţi ţintă

Cei mai mulţi investitori s-au orientat să construiască ansambluri de mici dimensiuni, fie că sunt de blocuri, fie de vile. Acestea se ridică în zone centrale, unde terenurile disponibile sunt mai mici, sau în localităţile limitrofe ale Capitalei, unde există suficient loc şi pentru o curticică.

Firma The Concept lansează 12 ansambluri rezidențiale, toate în zone centrale și semicentrale, respectiv Tineretului, Șoseaua Nordului, Nerva Traian, Mihai Bravu, Dristor, Iancului, Pache Protopopescu și Alba Iulia.

Pantelimon Lake, Drumeagului Residence din Vitan și Petricani Lake din zona Petricani din Nordul Capitalei sunt alte proiecte lansate în excliusivitate la Timon.

Compania spaniolă Imoteca prezintă 15 noi proiecte noi, dintre acestea Washington Residence din Dorobanţi, Tei Landmark din Lacul Tei, The Forest (Jandarmeriei), Carpathian Estate, Herăstrău Premium, El Nido Residential în zona Kiseleff. Toate proiectele prezentate de Imoteca sunt amplasate în zone premium ale Capitalei, majoritatea adresându-se clienților cu venituri peste medie.

Există însă şi dezvoltatori care construiesc ansambluri de peste  80 de apartamente, care se vor ridica lângă turnurile de birouri unde lucrează corporatişii, un segment de clienţi care se califică fără probleme pentru credite. Dezvoltatorul de birouri Iride va construi ansamblul Grunberg Park, israelienii de la Land Development Company vor construi Estic Park, israelienii de la Gindi Group revin în România cu ansamblul GVI Town 2, iar omul de afaceri Hasan Murad, din Arabia Saudită, ridică Onix Park.

Coldwell Banker România, cea mai mare companie de consultanță imobiliară activă pe segmentul rezidențial, va participa la Târgul Imobiliar Național (tIMOn) cu un portofoliu de peste 1.000 de apartamente finalizate sau în curs de finalizare, în șapte proiecte rezidențiale din București. Acestea sunt Belvedere Residences (Aviației – Barbu Văcărescu), Cosmopolis (nord – Șoseaua de Centură), Dimri West Towers (vest – Prelungirea Ghencea), Estic Park (Pantelimon – Lacul Dorbroești), FeliCity Residentials (nord – Băneasa), Onix Park (Aviației) și Politehnica Park Residence (Grozăvești – Politehnică).

 

 

”Dezvoltatorii care au stoc de locuințe finalizate înregistrează vânzări bune, însă piața nu mai susține orice proiect, ținând cont de sincopele din sectorul finanțărilor, și există și ansambluri cu produse și oferte de prețuri neadaptate, care înregistrează scăderi procentuale de două cifre, situația nefiind o regulă pe piață”, Gabriel Voicu, director Coldwell Banker România

 

Preţuri pentru toate buzunarele

Aproape 80% din apartamentele cu două camere disponibile la vânzare au prețuri de până în 75.000 euro. Analiza mai detaliată arată că 43% din acest tip de locuințe au prețuri de 32.000-60.000 de euro, 35% de 60.000-75.000 euro. Un procent de 13% din locuințele de două camere sunt vândute cu 75.000-90.000 de euro, iar restul cu mai mult de 90.000 de euro. Cea mai scumpă locuință cu două camere disponibilă la tIMOn costă 121.000 de euro și este amplasată în zona Herăstrău.

La trei camere, aproape 60% din ofertă are prețuri de maximum 80.000 de euro, din care 27% de 46.000-65.000 de euro, 32% de 65.000-80.000 de euro, iar 20% de 80.000-100.000 de euro. Prețurile maxime pot să depășească 130.000 de euro. La tIMOn, cel mai scump apartament de trei camere scos la vânzare are un preț de 173.000 de euro.

Pentru garsoniere, prețurile pornesc de la 21.000 euro, dar cea mai mare parte a ofertei, respectiv 72%, este disponibilă la peste 35.000 de euro, maximul fiind de 60.000 de euro.

 

Cumpărătorii nu mai sunt dispuşi să achiziţioneze orice locuinţă. Le preferă pe cele gata mobilate amplasate în locaţii foarte bune sau aproape de birou

 

Peste 18.500 de locuințe vor fi scoase la vânzare la tIMOn, cu o valoare de piață de circa 1,2 miliarde de euro. Târgul Imobiliar Național tIMOn se deschide astăzi în Piața Constituției.

×
Subiecte în articol: timon targ imobiliar