x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Se scumpesc locuinţele ANL

Se scumpesc locuinţele ANL

05 Aug 2015   •   21:51

Preţul de vânzare către tineri a apartamentelor construite prin ANL a fost stabilit, pentru acest an, printr-un ordin al ministrului Dezvoltării, la 1.691,29 de lei (aproximativ 383 de euro) pe metru pătrat, cu 55 de euro pe metru pătrat mai mult decât în 2014.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a declarat, miercuri, că astfel Guvernul a mărit preţul locuinţelor ANL care pot fi vândute, deşi piaţa imobiliară este în stagnare sau chiar în scădere, scrie antena3.ro.

El a arătat că, prin ordinul din 28 iulie al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), preţul de vânzare pentru un metru pătrat al unei locuinţe construite prin ANL a crescut cu 55 de euro, de la 328 de euro, cât era până acum, la 1.691,29 de lei, adică aproximativ 383 de euro.

Harşovschi a explicat că, în municipiul Suceava, sunt 274 de locuinţe construite prin ANL care pot fi vândute şi că s-au vândut doar 11.

Viceprimarul a mai spus că, la un an de la hotărârea de Guvern care permitea vânzarea în rate a apartamentelor ANL, nu este clarificat modul prin care se poate face această vânzare în rate şi că se aşteaptă ca Ministerul Finanţelor Publice să prezinte cum se calculează aceste rate.

×
Subiecte în articol: anl locuinţe scumpire