x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Terenuri - Se caută parcele mici

Terenuri - Se caută parcele mici

de Daniela Ivan    |    29 Feb 2008   •   00:00

Bucureştenii caută terenuri cu suprafeţe cuprinse între 500 şi 2.000 de metri pătraţi în localităţile din jurul Capitalei aflate la o distanţă de maximum 40 de kilometri.

Bucureştenii caută terenuri cu suprafeţe cuprinse între 500 şi 2.000 de metri pătraţi în localităţile din jurul Capitalei aflate la o distanţă de maximum 40 de kilometri. “40% din cumpărători spun că achiziţio­nează terenul ca investiţie, în timp ce 60% declară că vor să-şi construiască o casă”, a declarat Cornel Far­cuţă, reprezentant departament terenuri, în cadrul companiei imobi­liare EuroMetropola.

 

 

LOCAŢII. Cei mai mulţi soli­citanţi doresc să cumpere pământ în zona de nord a Bucureştiului, în localităţile Otopeni, Corbeanca, Baloteşti, Săftica, Moara Vlăsiei, Căciulata, Tâncăbeşti, Periş, Buftea, Crevedia şi Dârza. Preţul variază între 50 de euro şi 200 de euro/mp. Foarte solicitate în ultimul timp sunt şi terenurile din locaţiile sudice, în special cele cu deschidere la DN 4, Frumuşani şi Popeşti – Leordeni, unde terenurile se tranzacţionează cu preţuri ce pornesc de la 20 de euro/mp şi ajung până la 200 de euro/mp. Depinde de poziţionarea terenului şi de distanţa la care se află de utilităţi. Alte două puncte de interes sunt localităţile Berceni şi Vidra, poziţionate la 10 km, respectiv 17 km de centrul Bucureştiului, unde preţul pământului intravilan variază între 50 de euro şi 150 de euro/mp. Zona de est are un mare potenţial, în opinia specialiştilor EuroMetropola. Aici, preţurile pornesc de la 50 de euro/mp şi ajung chiar şi la 400 de euro/mp în Voluntari sau în Afumaţi.

×
Subiecte în articol: imobiliar