x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Tot ce trebuie să știi despre ventilarea corectă a unei clădiri

Tot ce trebuie să știi despre ventilarea corectă a unei clădiri

11 Iul 2018   •   16:21
Tot ce trebuie să știi despre ventilarea corectă a unei clădiri

Fie că vorbim de o locuință sau de o clădire comercială, ventilarea corectă a acesteia joacă un rol important în calitatea vieții de la interior, în bunăstarea infrastructurii, cât și într-o situație specială, cum ar fi un incendiu. 

Noile tehnologii și materiale de construcție, gândite să izoleze cât mai bine clădirile, au și un minus: acela că diminuează, substanțial, ventilația naturală. În special când condițiile meteo nu încurajează deschisul ferestrelor – toamna, iarna sau primăvara. 
Majoritatea dintre noi am experimentat, cel puțin într-o perioadă din viața noastră, traiul într-o locuință de bloc, în care tâmplăria termoizolantă a dus la apariția condensului de pe pereți. Același lucru este valabil în orice clădire în care ventilația este deficitară, din cauza izolației “perfecte”, conform noilor standarde energetice. Ce este de făcut în aceste cazuri?

Tot ce trebuie să știi despre iluminarea naturală a casei tale
Orice clădire are nevoie de o ventilație adecvată, care să ajute un schimb de aer între interior și exterior și să elimine astfel mirosurile neplăcute, umididatea, substanțele poluante (cum ar fi fumul, în cazul unui incendiu). 
O regulă în construcții spune – “izolează strâns și ventilează bine”, iar în continuare vom detalia ce variante există pentru ventilarea corectă a unei clădiri. 
Ventilația naturală. Ieftină, la îndemână. Introducerea aerului curat în casă se face, în acest caz, prin intermediul ferestrelor sau a ușilor, dacă nu vorbim despre un apartament. La bloc, legătura cu un hol colectiv nu aduce beneficii pentru ventilație, din cauza faptului că aerul este pre-poluat. 
Cât de eficientă este ventilarea naturală?................

Citește mai depate AICI despre toate tipurile de ventilație a unei clădiri

×