x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Udrea, acuzată de dumping în construcţii

Udrea, acuzată de dumping în construcţii

de Elena Stan    |    19 Feb 2010   •   00:00
Udrea, acuzată de dumping în construcţii
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Patronatele o acuză pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, că strică piaţa şi prejudiciază bugetul statului prin decizia de a vinde locuinţele ANL la preţuri de dumping.



Confederaţia Naţională a Patronatului Român (CNPR) este surprinsă de hotărârea Guvernului prin care se autorizează vânzarea în cadrul programului "Prima casă" a circa 20.000 de locuinţe ANL la preţuri între 19.000 şi 36.000 de euro.

CNPR apreciază că această măsură, care a fost concepută şi promovată la nivelul UE ca şi în România, drept o măsură anticriză, menită să stimuleze industria construcţiilor şi a materialelor de construcţii, este de fapt o măsură de dumping şi distorsionare gravă a pieţei construcţiilor.

"Considerăm că este necesară intervenţia Consiliului Concurenţei, intervenţia dură a statului pe o piaţă aflată şi aşa în dificultate reprezentând utilizarea unei poziţii dominante a ANL, aflată în competiţie «liberă» cu ceilalţi constructori. Credem că este necesară şi intervenţia Curţii de Conturi, care ar trebui să verifice baza legală a preţurilor de vânzare a locuinţelor ANL, preţuri ce conduc la pierderi financiare la bugetul de stat", se arată în comunicatul CNPR. În schimb, CNPR susţine ferm programul construcţiei de locuinţe în mediul rural pentru specialişti.

×
Subiecte în articol: imobiliar