x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Directorul interimar TVR: "Nici nu ştiţi ce rafale de „proiectile”, de la gloanţe la obuze, au trecut în ultimele două săptămâni pe lângă „urechile” instituţiei"

Directorul interimar TVR: "Nici nu ştiţi ce rafale de „proiectile”, de la gloanţe la obuze, au trecut în ultimele două săptămâni pe lângă „urechile” instituţiei"

26 Iun 2012   •   08:11
Directorul interimar TVR: "Nici nu ştiţi ce rafale de „proiectile”, de la gloanţe la obuze, au trecut în ultimele două săptămâni pe lângă „urechile” instituţiei"

Radu Calin Cristea, directorul interimar al SRTv, a transmis angajatilor din televizunea publica o scrisoare deschisa pe care o redam integral:

"Dragi colegi din televiziunea publica,

Imi iau permisiunea de a incheia cu cateva observatii scurtul meu mandat de Director General Interimar al Societatii Romane de Televiziune. Incep prin a va marturisi ca a existat o conventie prin care aceasta demnitate urma sa fie una de tranzitie, pana la alegerea unui nou Consiliu de Administratie in SRTv. Aceasta intelegere a fost respectata, dovada faptul ca nu am dorit sa fac parte din structura noului C.A. care se alege in aceste zile.

Misiunea mea de Director General Interimar se desfasura, conform legii, pe durata a cel mult sase luni. Dupa primele contacte cu realitatile din SRTv am constatat ca, indeosebi in zbuciumata lupta cu datoriile acumulate de institutie, exista posibilitatea aparitiei unor momente de criza carora limitarile mandatulului de Director General Interimar nu le-ar fi gasit solutii de rezolvare prompta si eficienta. Luand in consideratie asemenea perspective ce riscau sa produca blocaje in functionarea SRTv si tinand cont de apropierea vacantei Legislativului, am considerat oportun sa alertez partidele parlamentare, in primul rand cele doua Comisii pentru Cultura, arte, mijloace de informare in masa, in sensul de a urgenta constituirea unui nou C.A. Mi-am asumat acest gest de protectie fata de fluiditatea activitatii din SRTv punand in balanta riscurile decizionale ce se puteau ivi in viitorul apropiat si care ar fi lezat imaginea institutiei in perceptia milioanelor sai de telespectatori fideli.

M-am bucurat sa pot aduce toate meciurile de la Campionatul European de fotbal din Polonia si Ucraina in direct, pe TVR. Rezilierea contractului cu Romtelecom mi s-a parut in acest context doar un exercitiu de onestitate ce a adus o cuvenita reparatie morala tuturor cetatenilor platitori de taxa tv. Conferinta de presa ce a inclus anuntul rezilierii mi-a oferit prilejul de a apara demnitatea angajatilor SRTv supusi in aceasta perioada unor atacuri injust generalizate si de o excesiva violenta. In aceleasi conditii de normalitate am reluat colaborarea cu Romtelecom si, in zilele urmatoare, respectand mandatul primit din partea Comitetului Director si, desigur, daca va primi acordul noului C.A., o echipa alcatuita din angajati ai SRTv, ce se bucura de o excelenta reputatie atat in institutie, cat si in afara ei, va incepe discutiile pentru restul pachetului de evenimente sportive ce vor fi transmise in formulele rezultate prin negocierile cu Romtelecom.

Parasesc aceasta lapidara misiune cu satisfactia de a fi reusit, asistat de o excelenta echipa de profesionisti din preajma mea si beneficiind de ingaduinta conducerii unor institutii (Guvern, ANAF, UEFA, Banca RBS etc.), sa evitam trei valuri uriase ce ar fi adus SRTv foarte aproape de starea de 'blackout'. Nici nu stiti, dragi colegi, ce rafale de "proiectile', de la gloante la obuze, au trecut in ultimele doua saptamani pe langa "urechile' institutiei. Nu doresc sa induc o nota alarmista acestor randuri. Mentionez doar ca, daca macar unul din cele trei amintite asalturi, altfel legitime, si-ar fi atins tinta, SRTv ar fi fost proiectata instantaneu intr-o utopie neagra.

Plec cu sufletul impacat din fruntea SRTv. Ma socotesc onorat si norocos de a ma fi simtit adoptat de familia buna a televiziunii publice. Ei ii adresez, inaintea tuturor, gandul meu de bun ramas insotit de urari de sanatate si, nu in ultimul rand, de mult noroc".

×