x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Dragoş Bercea, cel mai tânăr concurent Top Chef: “Eu n-am voie să greşesc”

0
05 Dec 2012 - 21:16
Dragoş Bercea, cel mai tânăr concurent Top Chef:  “Eu n-am voie să greşesc”


„TOP CHEF“ ■ Reality Show ■ Luni, 10 decembrie, ora 20:30
Dragoş Bercea are doar 22 de ani,  o figură adolescentină, şi uimeşte telespectatorii prin nenumăratele sale cunoştinţe în domeniul gastronomic:  la o vârstă atât de fragedă, este la fel de bine pregătit ca bucătari cu experienţă de ani de zile, unii specializaţi în străinătate.  În cea mai recentă ediţie a super-show-ului Antenei 1,  Dragoş Bercea spunea:  “Multi dintre colegii mei de la Top Chef  au văzut acum că mă pricep, că sunt pregătit, nu mai spun că sunt băiatul lui tata”. 
 
Secretul lui Dragoş Bercea
 În breasla bucătarilor, Bercea este un nume binecunoscut: tatăl lui Dragoş, maestru în artă culinara, este preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România, calitate în care îi cunoaşte pe toţi cei care au un cuvânt de spus în branşă. Şi nu doar pe ei. Ştefan Bercea are o cabană la un kilometru de Predeal, frecventată de ani de zile de personalităţi din diverse domenii, ba chiar şi câţiva preşedinţi ai României s-au cazat acolo. Şi, până la Top Chef, când toţi “greii” bucătăriei româneşti s-au întâlnit şi au văzut de cât de priceput este, Dragoş a purtat povară numelui tatălui sau, chiar dacă este câştigător a concursuri internaţionale şi munceşte coţ la coţ cu părinţii săi, la afacerea familiei.  

“Eu n-am voie să greşesc”
 ... spune foarte serios Dragoş Bercea.  "N-am voie, pentru că toată lumea va spune că băiatul lui Dragoş Bercea îşi face tatăl de râs. Eu trebuie să fiu mai atent decât toţi, mai creativ şi mai rapid. Au existat prejudecăţi la început în ceea ce mă priveşte, cred că le-am spulberat de-a lungul emisiunii”, continuă el serios. Dragoş are un frate, Bogdan, care a absolvit ASE-ul şi s-a mutat în Bucureşti. Nu-şi aduce aminte când a intrat prima dată în bucătărie şi nici care a fost primul preparat de care a fost mândru. A fost dintotdeauna acolo, a dat de când se ştie o mână de ajutor, când era mai mititel la spălat vasele, apoi, mai mare, la crearea a cine ştie ce delicatese. “Am vrut şi mi-a plăcut, nu m-a trimis nimeni să pregătesc. Este afacerea familiei mele şi mi s-a părut dintotdeauna normal să mă implic şi să fiu responsabil. Tata este un tip exigent, mereu mi-a spus că pot mai mult şi mai bine, aşa am fost crescuţi amândoi, şi eu, şi fratele meu”, spune Dragoş. A avut o copilărie frumoasă, cabana familiei este situată într-o pădure, avea si-o căsuţă în copac. "Era aşa, cum vezi în filme, construită serios, mă jucăm acolo cu fratele meu şi cu copiii de prin preajma”, îşi reaminteşte el. "Mergeam doi kilometri pe jos, până la şcoală, şi n-aş schimba nimic din copilăria mea, dacă mi-ar oferi cineva această posibilitate. Ce sunt acum, am ajuns mulţumită mie şi familiei mele, am muncit mult pentru asta”. 

“Toata viaţa mea a fost o competiţie”

Prima emisiune la care a fost vreodată a fost matinalul de pe vremuri de la Antena 1, cel realizat de Teo şi Mircea, Dragoş era “specialist” în clătite încă de când avea vreo şase ani. “M-a ajutat enorm faptul că o bună parte din viaţă mea mi-am petrecut-o în bucătărie. A fost acea probă cu vită Kobe, mulţi dintre concurenţi nu văzuseră nici cum arată această carne, eu gătisem, ştiam cum se face de-acasă. Poate păr arogant, dar eu n-am de ce să ţin capul plecat”, declară concurentul Top Chef. A intrat la ASE, ca şi fratele sau, dar după un an şi jumătate s-a retras, pentru că nu găsea rostul pentru care să stea în Bucureşti, în timp ce şi-ar fi putut ajuta familia.  “Stiu că am doar 22 de ani, dar asta este profesia pentru care m-am pregătit toată viaţă, am experienţă, nu vreau să câştig simpatia nimănui. Toată viaţă mea a fost o competiţie, astfel că sunt pregătit să demonstrez ce ştiu în orice moment al vieţii mele şi în faţă oricărui concurent. De-asta am venit la Top Chef, să mă măsor cu cei mai buni”. 

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Achiziție în IT-ul românesc. Francezii de la Webhelp au cumpărat o firmă de software din Cluj

Achiziție în IT-ul românesc. Francezii de la Webhelp au cumpărat o firmă de software din Cluj
Galerie Foto Grupul Webhelp anunță achiziția PitechPlus, companie românească ce proiectează, dezvoltă și implementează soluții software personalizate, destinate, în special, digitalizării proceselor de vânzare și a...

FMI: Creștere de 4% a economiei României. Se va mări inflația și deficitul de cont curent

FMI: Creștere de 4% a economiei României. Se va mări inflația și deficitul de cont curent
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în creştere la 4% estimările privind evoluţia economiei româneşti în acest an, însă în paralel prognozează o majorare a ratei inflaţiei şi a deficitului de...

Salariile din mediul privat au crescut cu 9,4% în acest an

Salariile din mediul privat au crescut cu 9,4% în acest an
Salariile brute ale angajaţilor din companiile private au crescut, în medie, cu 9,4% în 2019, nivel peste cel de 4,6% estimat anterior de manageri, arată datele studiului salarial PayWell 2019, realizat de PwC...

Comisia de buget a Senatului a aprobat impozitarea bacșișului

Comisia de buget a Senatului a aprobat impozitarea bacșișului
Comisia de buget-finanţe a Senatului a acordat raport favorabil propunerii legislative, iniţiate de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, prin care bacşişul încasat de la clienţi, în cazul serviciilor...

Curs valutar 15 octombrie 2019. Cât costă un euro

Curs valutar 15 octombrie 2019. Cât costă un euro
Banca Naţională a României (BNR) a afişat, marţi, un curs de 4,7524 lei, mai mic cu 0,12 bani (-0,03%) faţă de cotaţia de 4,7536 lei pentru un euro, stabilită cu o şedinţă în urmă. Potrivit sursei...

Directorul general al Engie România, Eric Stab, ales preşedinte al Federaţiei ACUE

Directorul general al Engie România, Eric Stab, ales preşedinte al Federaţiei ACUE
Directorul general al Engie România, Eric Stab, a fost ales preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), în timp ce Ondrej Safar, CEO CEZ România, va ocupa poziţia de...

Ministerul Finanțelor s-a împrumutat 75 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanțelor s-a împrumutat 75 milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 658 de milioane de lei, la o dobândă de 3,74% pe an, printr-o emisiune de obl...

Șefia e o boală grea pentru companii

Șefia e o boală grea pentru companii
Galerie Foto Șefia se poate practica în mai multe feluri, dar în perioadele de criză a forței de muncă, nici la stat, nici la privat nu se mai pot aplica metode coercitive și bazate pe teroare, din simplul motiv că instituți...

Tarom reduce prețul biletelor pentru anumite destinații

Tarom reduce prețul biletelor pentru anumite destinații
Compania TAROM oferă, în perioada 15-20 octombrie, tarife reduse la zborurile către anumite destinaţii pentru cei care vor să călătorească în perioada 1 noiembrie - 14 decembrie 2019 şi 11 ianuarie - 31 martie...

15 milioane de euro pentru decolmatarea unor zone din Delta Dunării

15 milioane de euro pentru decolmatarea unor zone din Delta Dunării
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a semnat trei contracte de finanţare pentru decolmatarea unor complexe din Rezervaţie, valoarea totală a acestora ridicându-se la aproape 15 milioane...

Dispar preţurile reglementate la gaze şi energie electrică

Dispar preţurile reglementate la gaze şi energie electrică
Piaţa de gaze naturale va fi complet liberalizată la 1 aprilie 2021, iar cea de energie electrică la 1 iulie 2021 şi preţurile reglementate vor fi eliminate inclusiv la consumatorii casnici, pentru a exista...

Autostrada Transilvania: 15 ani de la începerea lucrărilor. 7 ani de când trebuia terminată

Anul acesta România a “sărbătorit” 15 ani de la începerea construcţiei Autostrăzii Transilvania (Braşov - Borş), cunoscută şi sub denumirea Autostrada Bechtel, şi şapte ani de la depăsirea termenului pro...

Monitorul preţurilor la alimente se lansează marţi

Monitorul preţurilor la alimente se lansează marţi
Consiliul Concurenţei lansează marţi Monitorul Preţurilor Produselor Alimentare, la eveniment urmând să fie prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor şi ai companiilor implicate în acest...

Autostrada Ploieşti-Braşov, gata de start

Autostrada Ploieşti-Braşov, gata de start
Asocierea China Communications Construction Company - Makyol Insaat Sanayi Turizm şi Comisia Naţională de Prognoză (CNP) au ajuns la un consens şi săptămâna aceasta vor livra contractul pentru realizarea în...

Turiștii români sunt dispuși să plătească sub 200 de lei pentru o noapte de cazare

Turiștii români sunt dispuși să plătească sub 200 de lei pentru o noapte de cazare
Mai mult de jumătate dintre români (54,6%) cheltuie între 100 şi 200 de lei pentru o noapte de cazare, iar aproape un sfert (24,5%) au folosit voucherele de vacanţă când au făcut rezervarea la unitatea de...
Serviciul de email marketing furnizat de