x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Dragoş Bercea, cel mai tânăr concurent Top Chef: “Eu n-am voie să greşesc”

Dragoş Bercea, cel mai tânăr concurent Top Chef: “Eu n-am voie să greşesc”

05 Dec 2012   •   21:16
Dragoş Bercea, cel mai tânăr concurent Top Chef:  “Eu n-am voie să greşesc”
„TOP CHEF“ ■ Reality Show ■ Luni, 10 decembrie, ora 20:30
Dragoş Bercea are doar 22 de ani,  o figură adolescentină, şi uimeşte telespectatorii prin nenumăratele sale cunoştinţe în domeniul gastronomic:  la o vârstă atât de fragedă, este la fel de bine pregătit ca bucătari cu experienţă de ani de zile, unii specializaţi în străinătate.  În cea mai recentă ediţie a super-show-ului Antenei 1,  Dragoş Bercea spunea:  “Multi dintre colegii mei de la Top Chef  au văzut acum că mă pricep, că sunt pregătit, nu mai spun că sunt băiatul lui tata”. 
 
Secretul lui Dragoş Bercea
 În breasla bucătarilor, Bercea este un nume binecunoscut: tatăl lui Dragoş, maestru în artă culinara, este preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România, calitate în care îi cunoaşte pe toţi cei care au un cuvânt de spus în branşă. Şi nu doar pe ei. Ştefan Bercea are o cabană la un kilometru de Predeal, frecventată de ani de zile de personalităţi din diverse domenii, ba chiar şi câţiva preşedinţi ai României s-au cazat acolo. Şi, până la Top Chef, când toţi “greii” bucătăriei româneşti s-au întâlnit şi au văzut de cât de priceput este, Dragoş a purtat povară numelui tatălui sau, chiar dacă este câştigător a concursuri internaţionale şi munceşte coţ la coţ cu părinţii săi, la afacerea familiei.  

“Eu n-am voie să greşesc”
 ... spune foarte serios Dragoş Bercea.  "N-am voie, pentru că toată lumea va spune că băiatul lui Dragoş Bercea îşi face tatăl de râs. Eu trebuie să fiu mai atent decât toţi, mai creativ şi mai rapid. Au existat prejudecăţi la început în ceea ce mă priveşte, cred că le-am spulberat de-a lungul emisiunii”, continuă el serios. Dragoş are un frate, Bogdan, care a absolvit ASE-ul şi s-a mutat în Bucureşti. Nu-şi aduce aminte când a intrat prima dată în bucătărie şi nici care a fost primul preparat de care a fost mândru. A fost dintotdeauna acolo, a dat de când se ştie o mână de ajutor, când era mai mititel la spălat vasele, apoi, mai mare, la crearea a cine ştie ce delicatese. “Am vrut şi mi-a plăcut, nu m-a trimis nimeni să pregătesc. Este afacerea familiei mele şi mi s-a părut dintotdeauna normal să mă implic şi să fiu responsabil. Tata este un tip exigent, mereu mi-a spus că pot mai mult şi mai bine, aşa am fost crescuţi amândoi, şi eu, şi fratele meu”, spune Dragoş. A avut o copilărie frumoasă, cabana familiei este situată într-o pădure, avea si-o căsuţă în copac. "Era aşa, cum vezi în filme, construită serios, mă jucăm acolo cu fratele meu şi cu copiii de prin preajma”, îşi reaminteşte el. "Mergeam doi kilometri pe jos, până la şcoală, şi n-aş schimba nimic din copilăria mea, dacă mi-ar oferi cineva această posibilitate. Ce sunt acum, am ajuns mulţumită mie şi familiei mele, am muncit mult pentru asta”. 

“Toata viaţa mea a fost o competiţie”

Prima emisiune la care a fost vreodată a fost matinalul de pe vremuri de la Antena 1, cel realizat de Teo şi Mircea, Dragoş era “specialist” în clătite încă de când avea vreo şase ani. “M-a ajutat enorm faptul că o bună parte din viaţă mea mi-am petrecut-o în bucătărie. A fost acea probă cu vită Kobe, mulţi dintre concurenţi nu văzuseră nici cum arată această carne, eu gătisem, ştiam cum se face de-acasă. Poate păr arogant, dar eu n-am de ce să ţin capul plecat”, declară concurentul Top Chef. A intrat la ASE, ca şi fratele sau, dar după un an şi jumătate s-a retras, pentru că nu găsea rostul pentru care să stea în Bucureşti, în timp ce şi-ar fi putut ajuta familia.  “Stiu că am doar 22 de ani, dar asta este profesia pentru care m-am pregătit toată viaţă, am experienţă, nu vreau să câştig simpatia nimănui. Toată viaţă mea a fost o competiţie, astfel că sunt pregătit să demonstrez ce ştiu în orice moment al vieţii mele şi în faţă oricărui concurent. De-asta am venit la Top Chef, să mă măsor cu cei mai buni”. 

×