x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie A luat Sarkozy şpagă de la patroana L'Oréal?

A luat Sarkozy şpagă de la patroana L'Oréal?

17 Iun 2012   •   11:57
A luat Sarkozy şpagă de la patroana L'Oréal?

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy ar putea fi nevoit sa raspunda in legatura cu o eventuala finantare ilicita a campaniei sale in 2007, in cazul Bettencourt, dupa ce a ramas fara imunitate. Sarkozy a comunicat justitiei programul sau din anul respectiv, dezvaluie Le Journal du Dimanche, citat de AFP.

Fostul presedinte a pus sa i se trimita judecatorului Jean-Michel Gentil o copie certificata a agendei sale de la inceputul lui 2007, impreuna cu sapte pagini de observatii. Originalul agendei a fost depus la grefa.

Justitia se intreaba daca nu cumva retrageri de numerar din conturile extrem de bogatei mostenitoare a companiei cosmetice L'Oréal, Liliane Bettencourt, au servit la o finantare ilicita a campaniei electorale a lui Nicolas Sarkozy in 2007.

Gentil efectueaza o ancheta in baza unor marturii ale unor fosti angajati ai miliardarei, conform carora acestia l-au vazut in vizita la familia Bettencourt la inceputul lui 2007, pentru a cere bani.

Potrivit avocatului sau, Thierry Herzog, Sarkozy a luat initiativa de a "se apara de acuzatii formulate impotriva sa de mai multe luni". O comparatie intre agenda sa si marturiile aparute in presa "va permite sa se dezminta formal punerea in cauza", apreciaza Herzog.

×