x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 11 noi proiecte lansate în ianuarie

11 noi proiecte lansate în ianuarie

de Daniela Ivan    |    04 Feb 2008   •   00:00
11 noi proiecte lansate în ianuarie

IMOBILIAR ● Dezvoltatorii se gr,abesc s,a construiasc,a locuin,te ,in 2008
Luna ianuarie a fost foarte bogată în lansarea de proiecte rezidenţiale, în ciuda zvonurilor care prevestesc o recesiune. Dezvoltatorii au anunţat 11 ansambluri, care totalizează peste 7.800 de locuinţe ce vor fi finalizate în maximum doi ani.


IMOBILIAR ● Dezvoltatorii se gr,abesc s,a construiasc,a locuin,te ,in 2008
Luna ianuarie a fost foarte bogată în lansarea de proiecte rezidenţiale, în ciuda zvonurilor care prevestesc o recesiune. Dezvoltatorii au anunţat 11 ansambluri, care totalizează peste 7.800 de locuinţe ce vor fi finalizate în maximum doi ani.


Construcţia de cartiere rezidenţiale a prins viteză în 2008. În prima lună din an au fost anunţate 11 noi ansambluri rezidenţiale, din care 9 în Capitală şi câte unul în Iaşi şi Sibiu. În total peste 7.800 de locuinţe. "Multe proiecte au fost întârziate, fie nu au obţinut toate avizele, fie nu au făcut rost de finanţare", a explicat Ionuţ Bordei, partener în cadrul companiei Eurisko. El a precizat că în acest an vor fi lansate multe proiecte, pentru că mulţi dezvoltatori au achiziţionat terenuri şi pentru că este încă o mare criză de locuinţe. Nici preţurile caselor nu vor scădea, deoarece costurile pentru realizarea proiectelor sunt în continuă creştere. "Nu există motive pentru care preţurile locuinţelor să scadă. Într-adevăr, creşterea preţurilor va fi mai mică, dar în nici un caz nu va avea loc o scădere. Pentru a scădea preţurile, ar trebui să scadă costurile de construcţie", a  mai spus Bordei. Reprezentantul Eurisko a menţionat că în 2008 ritmul de construcţie a noilor apartamente se va accelera, până la sfârşitul anului urmând să fie livrate peste 5.000 de locuinţe în Bucureşti. "Sunt multe proiecte care au fost în faza de autorizare şi care vor fi finalizate în acest an. Ritmul de livrare al locuinţelor va creşte în fiecare an", a adăugat Bordei.


PIPERA. Firma Creativ Global Property a anunţat că va începe în luna mai construcţia a 1.000 de locuinţe şi a altor imobile cu destinaţie de birouri şi spaţii comerciale în Pipera. Complexul se va întinde pe o suprafaţă de 12 hectare şi reprezintă o investiţie de 700 de milioane de euro, fonduri proprii şi credite bancare, a anunţat Marius Ivan, unul dintre fondatorii Dufa România. Tot în această zonă, Fondul elen Global Finance va începe în primăvara acestui an construcţia unui ansamblu imobiliar lângă Şcoala Americană din Pipera, pe un teren de 6,5 hectare.


VOLUNTARI. Compania Willbrook Management, cunoscută ca dezvoltatorul cunoscutei clădiri de birouri Cathedral Plaza amplasată lângă Catedrala din Bucureşti, va dezvolta un proiect imobiliar la Voluntari. Acesta va cuprinde 2.000 de apartamente şi spaţii de birouri, a declarat Daiana Voicu, directorul firmei. Ea a precizat că ansamblul se află în fază de proiectare, lucrările de construcţie urmând să înceapă într-un an şi jumătate. Investiţia se ridică la 900 de milioane de euro.


FLOREASCA. Grecii de la Global Finance vor ridica un ansamblu imobiliar de locuinţe, spaţii de birouri şi comerciale pe terenul rezidenţial pe un teren cumpărat de la firma Automatica din Bucureşti. Dezvoltatorul nu a anunţat încă câte locuinţe va cuprinde, dar a spus că valoarea totală a proiectului este estimată la 150 de milioane de euro. "Construcţia acestui proiect va fi iniţiată în a doua parte a acestui an", a declarat directorul financiar, Elias Georgandas.


CORBEANCA. Compania americană Asset Management System va construi 800 de vile în Corbeanca, punând la dispoziţia doritorilor peste 40 de modele de vile, cu suprafeţe cuprinse între 150 şi 450 mp, dispuse pe loturi de teren de 500 mp, 700 mp, 900 mp şi 1.200 mp. "Construcţia va începe în luna martie a acestui an, iar întregul proiect va avea trei faze de dezvoltare, investiţia totală fiind estimată la 300 de milioane de euro, cu posibilitatea extinderii", a anunţat compania Eurometropola, promotorul proiectului.

Tot în Corbeanca se vor ridica 120 de vile şi 150 de apartamente în cadrul complexului Paradise Gardens, dezvoltat de firmele cipriote A.Panayides şi TerraKapital.


TITAN. Compania de construcţii Conarg va construi complexul Răsărit de Soare lângă hypermarketul Auchan. Acesta va fi compus din 11 blocuri care vor aduce pe piaţă 988 de apartamente cu una, două, trei şi patru camere. Locuinţele au fost scoase la vânzare şi vor fi gata treptat în ultima parte a anului 2009, şi prima parte din 2010. Tot în acest cartier, BRC Business Group a demarat lucrările celei de-a doua faze a complexului rezidenţial Citadella Titan, care va aduce pe piaţă încă 112 locuinţe noi, a anunţat compania Regatta, agent exclusiv al proiectului. Complexul Citadella cuprinde un total de 210 apartamente, incluzând atât garsoniere, cât şi apartamente de două, trei şi patru camere. Execuţia primei clădiri a ajuns la etajul trei, iar structura urmează a fi finalizată în câteva luni, iar cel de-al doilea bloc a fost scos în ianuarie la vânzare.


DRUMUL TABEREI. Sunset Residences este numele viitorului cartier compus din 2.120 de apartamente ce se vor construi pe Bulevardul Timişoara. Cele zece blocuri vor avea câte 16 etaje fiecare. Proiectul include atât garsoniere cu suprafaţa construită de 58 mp construiţi sau apartamente de două camere, cu suprafeţe 75-105 mp construiţi, cât şi locuinţe cu trei camere, de 120-180 mp construiţi sau apartamente de patru camere cu o suprafaţă de 170 mp construiţi, apartamente de tip minipenthouse de trei sau patru camere avand 225-235 de mp. În prima fază de execuţie, care va debuta în primul trimestru al acestui an, vor fi construite patru turnuri, cu livrarea apartamentelor la sfârşitul lui 2009. Lucrările la întreg complexul se vor încheia cel târziu în 2012. Valoarea proiectului se ridică la 300 de milioane de euro.


SIBIU. Compania gălăţeană Interstil SRL va dezvolta în Sibiu un proiect care va include trei blocuri turn cu circa 200 de apartamente, a declarat managerul companiei, Octav Mănăilă. Ansamblul de locuinţe urmează să fie construit între Podul Gării şi Strada Ştefan cel Mare, pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi prevede apartamente cu una, două sau trei camere. Investiţia se ridică la peste 15 milioane de euro.


IAŞI. Compania Red Management va investi peste 35 de milioane de euro într-un ansamblu rezidenţial compus din şapte blocuri cu 336 de apartamente în Iaşi, a anunţat compania DTZ Echinox, agent exclusiv al proiectului intitulat Arena Residential. Ansamblul va fi dezvoltat în cartierul Tătăraşi pe un teren cu o suprafaţă de 13.904 metri pătraţi şi va fi dezvoltat în două faze. Prima parte a proiectului, formată din trei blocuri, se va da în folosinţă în primul trimestru al anului 2009, în timp ce întreg ansamblul se va finaliza în termen de un an de la predarea primelor trei tronsoane.



 

×