x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 2005 - Marea listare la bursa

2005 - Marea listare la bursa

26 Mai 2004   •   00:00

Pachete de actiuni cuprinse intre 5 si 15% din capitalul social detinut de stat la sapte companii din sectoarele energetic si transporturi vor fi listate, incepand cu anul viitor, la Bursa de Valori Bucuresti.

IOHANNA ONACA

Pe lista celor sapte societati care urmeaza sa fie listate la bursa se afla Transelectrica, Transgaz si Romgaz, cu cate 5% din actiuni, Electrica Transilvania si Electrica Muntenia, cu 10% din actiuni, precum si CN „Administratia Porturilor Maritime" Constanta si CN „Aeroportul International Henri Coanda" Bucuresti, cu 15% din actiuni.

IN ORDINE. Titlurile vor fi listate esalonat, in perioada cuprinsa intre trimestrul II 2005 si trimestrul IV 2006, dupa finalizarea procedurilor de evaluare si selectie a consultantilor.

Prima societate listata va fi Transelectrica, pentru care oferta publica va fi lansata in trimestrul al doilea din 2005, urmata in trimestrul IV de Electrica Muntenia si Electrica Transilvania.

CN „Administratia Porturilor Maritime" Constanta si Transgaz vor fi listate in trimestrul I 2006, respectiv in trimestrul II 2006. Actiunile ultimelor doua societati vor vor fi tranzactionate incepand cu trimestrul IV 2006.

TATONARI. Premierul Adrian Nastase a spus ca vor fi listate pe bursa numai pachetele minoritare de actiuni vor fi listate la bursa, pentru ca nu statul nu-si poate permite un esec. „Este o perioada de tatonare. Suntem pentru extinderea acestui sistem, daca va merge bine putem adauga pachete suplimentare", a spus Nastase.
×
Subiecte în articol: economic trimestrul