x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 25% dintre noi fac economii la energie

25% dintre noi fac economii la energie

de Adrian Stoica    |    12 Dec 2019   •   09:17
25% dintre noi fac economii la energie

Un sfert din populație spune că face economii maxime la consumul de energie, în contextul în care aproape 90% dintre români consideră că risipa de resurse energetice contribuie la accelerarea schimbărilor climatice, potrivit unui sondaj de opinie privind percepția și comportamentul populația privind consumul responsabil de energie și eficiență energetică în clădiri, realizat de INSCOP Research, la solicitarea Grupului de politici energetice (EPG), în cadrul Proiectului România eficientă.

 

Trei din patru români ar plăti mai mult în factura energiei pentru a reduce poluarea, deși puțini depun eforturi maxime pentru eficientizarea consumului de energie.

 

Respondenții au fost invitați să își autoevalueze comportamentul în ceea ce privește consumul de energie pe o scară de la 1 la 10, în care nota 1 înseamnă „Fac risipă maximă de energie”, iar nota 10 înseamnă „Fac economii maxime la consumul de energie”. Astfel, 23% dintre respondenți au punctat 10 la consumul de combustibil și 24% la consumul de electricitate. Altele, respectiv 28%, au declarat că economisesc la maximum consumul de gaze și cel de lemn. În general, aceasta înseamnă că, în medie, doar 25,7% dintre români fac tot ce pot pentru a consuma energie cât mai eficient și responsabil.

×