x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 258.000 de angajaţi ai statului beneficiază de prime de vacanţă

258.000 de angajaţi ai statului beneficiază de prime de vacanţă

de Vali Blanaru    |    04 Iul 2009   •   00:00

Numărul funcţionarilor care beneficiază în 2009 de dreptul la prime de vacanţă este de aproximativ 258.000 de persoane, respectiv magistraţi şi personal auxiliar din justiţie, funcţionari din autorităţile centrale şi locale, poliţişti şi funcţionarii din administraţia penitenciarelor.



Ministerul Finanţelor Publice a adunat funcţionarii care au dreptul de a beneficia de prime de vacanţă: magistraţii şi personalul auxiliar din sistemul justiţiei (grefieri), funcţionarii publici din instituţiile şi autorităţile publice de nivel central (toate ministerele şi instituţiile din subordinea acestora, precum şi alte organe de specialitate ale administraţiei centrale) şi local (consilii judeţene, consilii locale şi alte instituţii din subordinea acestora), politiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor.

Anul trecut, efortul bugetar pentru primele de vacanţă a totalizat 795,2 milioane de lei, din care 541,7 milioane de lei de la bugetul de stat, 183,5 milioane de lei de la bugetele locale şi 70 milioane de lei de la instituţiile subvenţionate. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a alocat 2,142 milioane de lei pentru prime de vacanţă. Ministerul Finanţelor Publice acordă o primă medie brută de 1.734 lei (1.309 lei net) celor 31.834 de funcţionari publici. Suma totală alocată pentru aceste prime, stabilită prin Ordonanţa de rectificare a bugetului, este de 55,2 milioane de lei. Ordonanţa de rectificare a bugetului din aprilie prevede diminuarea cheltuielilor de personal ale Ministerului Finanţelor cu 49,914 milioane de lei faţă de prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2009.

×
Subiecte în articol: economic milioane