x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 3,3 miliarde de euro pentru IMM-urile afectate de pandemia cu coronavirus

3,3 miliarde de euro pentru IMM-urile afectate de pandemia cu coronavirus

11 Apr 2020   •   15:42
3,3 miliarde de euro pentru IMM-urile afectate de pandemia cu coronavirus

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare de stat pentru IMM-urile româneşti afectate de pandemia cu coronavirus. Bugetul alocat României este de 3,3 miliarde de euro, ia firmele pot cere maximum 800.000 de euro pentru a-şi finanţa afacerile.

„Datorită acestei scheme de ajutoare în valoare de 3,3 miliarde EUR, România va putea ajuta IMM-urile să îşi acopere nevoile în materie de investiţii şi de capital de lucru în aceste vremuri care ne pun la încercare, prin acordarea de granturi directe şi de garanţii publice pentru împrumuturi”, a spus vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul Concurenţei din cadrul Comisiei Europene.

Firmele pot obţine ajutoare de stat sub formă de granturi directe şi sub formă de garanţii de stat pentru credite de investiţii şi finanţarea capitalului de lucru. 

De la începutul pandemiei, peste un milion de angajaţi din firmele private au intrat în şomaj tehnic, iar alţi 200.000 de oameni şi-au pierdut joburile. Firmele mici şi mijlocii sunt cel mai puternic afectate de criză.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana IMM ajutor d e stat