x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 3 milioane de euro pentru amenajarea zonei de agrement a râului Suceava

3 milioane de euro pentru amenajarea zonei de agrement a râului Suceava

10 Dec 2019   •   14:33
3 milioane de euro pentru amenajarea zonei de agrement a râului Suceava
Sursa foto: antena3

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, împreună cu ministrul de resort Ion Ştefan, contractul de finanţare pentru proiectul "Revitalizare spaţiu public urban din municipiul Suceava", respectiv amenajarea zonei de agrement din lunca râului Suceava.

Valoarea totală a contractului este de 16.264.015,87 lei din care valoarea totală eligibilă este de 16.214.035,87 lei, durata de implementare a proiectului fiind de 22 luni de la semnarea contractului.
"Este un proiect complex care va aduce un plus dezvoltării durabile a municipiului Suceava, utilizând soluţii constructive şi tehnologii moderne", a spus ministrul Ştefan.

Lungu a precizat că, în zilele următoare, va semna şi contractul de execuţie cu Asocierea SC General Construct SRL Suceava şi SC Art Peisaj SRL Suceava, care a câştigat licitaţia.

Potrivit primarului, noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafaţă de 15,5 hectare şi pe o lungime de un kilometru şi va avea o parte pentru activităţi sportive şi una pentru plimbări şi divertisment.
Proiectul prevede alei tip belvedere, alte alei principale din granit de patru metri lăţime, din care doi metri pentru circulaţia pietonilor, iar doi metri pentru biciclişti, dar şi alei secundare din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei şi badminton.

Zona de promenadă va avea mai multe alei, o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole şi alte activităţi culturale.

Zona va avea sistem automat de irigaţii, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos şi stâlpi în partea de sus, dar şi bănci, coşuri de gunoi şi WiFi gratuit.

Proiectul se realizează prin POR 2014-2020 şi se înscrie în Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2 - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate, reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: agrement