x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie A fost înfiinţat Fondul Suveran

A fost înfiinţat Fondul Suveran

16 Noi 2018   •   12:50
A fost înfiinţat Fondul Suveran

Guvernul a adoptat, joi, Ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care va avea o capitalizare de 9 miliarde de lei. Ulterior, vor fi stabilite şi companiile care intră în FSDI, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

“Iniţial, vom crea cadrul legislativ în care să putem crea astfel de fonduri. Ulterior, vom anunţa şi companiile care vor intra în acest Fond. Acest fonduri au rol în finanţarea inclusiv a start-up-urilor, a investiţiilor în industrie, în crearea de locuri de muncă, în dezvoltarea capitalului uman şi a pieţei de capital”, a precizat Teodorovici. Ministrul de Finanţe a precizat că a fost introdus în legislaţie ceea ce a fost stabilit în discuţiile cu Eurostat. ”A fost o serie de analize cu cei de la Eurostat. Am inclus tot ce am discutat cu dânşii. Vreau să văd cum decurg lucrurile până la finalul anului”, a spus ministrul.

Ce companii intră în FSDI

Pe lista companiilor care ar urma să facă parte din Fond sunt firme precum Tarom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Romsilva, CFR Călători, CFR Marfă, aeroporturile din Bucureşti, portul Constanţa, Poşta Română sau Cupru Min. Administrarea FSDI se va face în sistem dualist, de către un Consiliu de Supraveghere şi un Directorat.


 

×
Subiecte în articol: Fondul Suveran