x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie A fost reluată aprovizionarea cu cărbune a termocentralei Mintia

A fost reluată aprovizionarea cu cărbune a termocentralei Mintia

14 Noi 2019   •   14:04
A fost reluată aprovizionarea cu cărbune a termocentralei Mintia

 Aprovizionarea cu cărbune a termocentralei Mintia a fost reluată pe calea ferată, în condiţiile în care conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a ajuns la un acord cu compania de transport feroviar în ceea ce priveşte plata datoriilor, inclusiv cu sprijinul Primăriei Deva.

"Primăria Deva s-a implicat financiar în rezolvarea acestei probleme. Transportul de cărbune s-a reluat, aşteptăm patru garnituri de tren cu cărbune din Valea Jiului. Suntem în grafic", a declarat preşedintele Sindicatului "Solidaritatea Hunedoara", Cristian Iştoc.

Liderul sindical a mai spus că din discuţiile pe care le-a avut joi cu conducerea CEH şi cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei, există promisiuni potrivit cărora şi plata salariilor se va face la timp.

În prezent, stocul de cărbune al termocentralei Mintia este la limită, susţin sindicaliştii, care atrăgeau atenţia, în urmă cu două zile, că în depozite cantitatea de huilă ajungea doar pentru funcţionarea cu un cazan pentru 48 de ore.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat miercuri că a discutat cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în vederea găsirii unei soluţii la criza transportului de cărbune pe calea ferată, care afectase termocentrala Mintia. Potrivit primarului, administraţia locală va plăti direct CFR Marfă pentru transportul cărbunelui, sub forma unei cesiuni de creanţe.

Aproape 4.500 de apartamente din Deva şi instituţii publice beneficiază de căldură şi apă caldă furnizate de termocentrala Mintia, primăria achitând subvenţii către CEH pentru energia termică furnizată consumatorilor casnici.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Mintia