x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie A fost semnat contractul de reabilitare a Aeroportului Băneasa

A fost semnat contractul de reabilitare a Aeroportului Băneasa

30 Sep 2019   •   16:09
 A fost semnat contractul de reabilitare a Aeroportului Băneasa
Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Contractul de reabilitare şi refuncţionalizare a clădirilor A, B şi Rotondă din Aeroportul internaţional Bucureşti Băneasa "Aurel Vlaicu" se ridică la 55,524 milioane de lei, plus TVA, și a fost semnat astăzi cu Asocierea SC Bog'Art SRL - SC UTI Grup SA . Perioada de execuție a proiectului este de 6 luni.

Capacitatea de trafic se va mări la 350 de pasageri/oră, astfel încât o parte din traficul de pe Otopeni să poată fi preluat de către Băneasa. Acesta va fi operaţional în luna mai a anului viitor.

"Ne dorim de mult să refuncţionalizăm acest aeroport. În mai puţin de trei luni de zile s-au semnat trei contracte foarte importante pentru această companie. Şi aş începe cu modernizarea şi reparaţia capitală la pista 2, calea de rulare Delta şi astăzi am reuşit să finalizăm şi semnarea modernizării corpului A, B şi Rotondei, un obiectiv pe care ni l-am asumat că-l vom finaliza până la începerea campionatului de fotbal. A fost o condiţie, alături de calea ferată, pe care România trebuia să o îndeplinească pentru ca meciurile să poată fi jucate în Bucureşti", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: aeroport baneasa