x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Acordul cu FMI nu mai e de actualitate

Acordul cu FMI nu mai e de actualitate

19 Ian 2006   •   00:00

Guvernul nu mai discuta cu FMI despre incheierea unui acord stand-by, a declarat ministrul de stat Gheorghe Pogea. El a adaugat ca Romania "nu prea" mai are nevoie de un acord stand-by cu FMI dupa ce intra in Uniunea Europana, potrivit regulilor si cutumelor. O delegatie a FMI va veni la Bucuresti la 25 ianuarie, pentru a face o evaluare a situatiei macroeconomice, conform articolului IV din statutul institutiei.

IMPOZITE. Ministrul de stat a dat o veste buna, taxele si impozitele nu vor fi majorate in 2006 si ca nici nu vor fi introduse taxe noi, apreciind insa ca ar putea creste nivelul unor impozite indirecte. Pogea a adaugat ca TVA va ramane la valoarea de 19%.

BILANT. Pogea a aratat ca ritmul de crestere a PIB a fost cu mult sub estimarile autoritatilor, de 5,5%-5,7%, principala cauza fiind vremea nefavorabila, care a impiedicat realizarea unor proiecte de infrastructura. El a mai spus ca datele preliminare indica un deficit de cont curent de circa 9% din PIB si un deficit bugetar de aproximativ 0,8% din PIB, pentru 2005. (D.I)

×
Subiecte în articol: economic