x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Actiuni - Frank Timis o "incaseaza" pe bursa din Londra

Actiuni - Frank Timis o "incaseaza" pe bursa din Londra

19 Mai 2005   •   00:00

Principala firma a controversatului Vasile Frank Timis, initiatorul afacerii Rosia Montana, a inceput sa se zguduie din temelii.

Compania Regal Petroleum, care a participat la privatizarea PETROM si care este activa si pe teritoriul Romaniei in domeniul gazelor naturale, a inregistrat cea mai spectaculoasa scadere a cotatiei la bursa din Londra. Astfel, conform indicilor bursieri furnizati de Bursa din Londra, Alternative Investment Market, actiunile Regal Petroleum au scazut de cinci ori in decurs de o luna, de la valoarea de 5 lire sterline (500 pence) la o lira (100 de pence) pe actiune.

MINCIUNI. Scaderea s-a inregistrat din cauza ca investitiile Regal Petroleum in Grecia, in domeniul gazelor naturale, nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor pietei. In fapt, actiunile au cunoscut o crestere atunci cand Frank Timis a anuntat ca a descoperit un zacamant foarte mare in Grecia. Anuntul s-a dovedit insa a fi doar un balon de sapun. Reamintim ca Jurnalul National a publicat inca de anul trecut o serie de anchete jurnalistice, care au aratat ca oameni importanti din firma Regal Petroleum, cum ar fi Guenter Nolte, fost director al Halliburton Germania, parasesc compania lui Timis.

Mai mult, am aratat si relatiile existente intre Frank Timis, Regal Petroleum si o serie de afaceri dubioase din Romania, cum ar fi afacerea RAFO sau afacerea Matser. (P.R.)

×
Subiecte în articol: economic regal petroleum