x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Activitatea Tarom revine la normal

Activitatea Tarom revine la normal

06 Apr 2004   •   00:00

"Activitatea companiei Tarom va fi reluata astazi, cursele urmand sa plece conform planificarii, cu toti pilotii, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Sorin Stoicescu, Seful Inspectoratului General al Aviatiei Civile din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Stoicescu a explicat ca, la discutiile dintre administratie si liderii sindicali ai pilotilor, s-a pus problema compensarii pierderii, prin diminuarea diurnei a unei parti din veniturile personalului navigant.

"Problema diurnei si a introducerii acesteia in salarii o discutam inca de anul trecut si dorim ca, din 2005, diurna sa fie introdusa in salarii. Aceasta masura este necesara pentru ca, dupa 2007, toate cursele care se vor face in spatiul Schengen vor fi considerate drept curse interne si nu va mai exista o diurna", a declarat Sorin Stoicescu. Negocierile de luni s-au incheiat cu un acord, pilotii acceptand propunerile administratiei, dupa doua zile in care nu s-au prezentat la plecarea in curse, invocand motive medicale. Pilotii erau nemultumiti de faptul ca, prin prevederile noului Cod Fiscal, diurna le va fi impozitata, ducand la o scadere a veniturilor. Tarom a anulat, ieri, cinci curse aeriene interne si trei pe rute internationale, dupa ce pilotii operatorului aerian s-au declarat inapti medical, se arata intr-un comunicat al companiei. Au fost anulate zborurile de la Bucuresti la Chisinau, Salonic si Iasi, cursele catre Timisoara (2) si Cluj (2), precum si zborul programat pe distanta Cluj - Sibiu - Manchen. (Mediafax

×
Subiecte în articol: economic