x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Acuzații grave la BNR: Nu a luat nicio măsură pentru a opri ”jaful de la Banca Carpatica”!

Acuzații grave la BNR: Nu a luat nicio măsură pentru a opri ”jaful de la Banca Carpatica”!

de Antena 3    |    05 Apr 2016   •   11:02
Acuzații grave la BNR: Nu a luat nicio măsură pentru a opri ”jaful de la Banca Carpatica”!

Sunt acuzaţii de corupţie în Banca Națională a României (BNR). Omul de afaceri Ilie Carabulea i-a făcut plângere penală de abuz în serviciu lui lui Nicolae Cinteză, șeful Direcției de Supraveghere din BNR, pe motiv că ar fi permis devalizarea Băncii Carpatica, informează luju.ro, citat de antena3.ro

La pachet cu Cinteză, Carabulea i-a reclamat la DNA pe cei trei directori ai Carpatica. 

Carabulea acuză în acest caz un prejudiciu de 1,5 milioane euro. 

Avocatul Dancu: Cinteză nu a orpit jaful de la Banca Carpatica

Avocatul lui Ilie Carabulea, Cătălin Dancu, a spus marți, la Antena 3, că a depus plângere penală împotriva lui Nicolae Conteză, pentru că au date oficiale, cifre și corespondențe, potrivit cărora prezentantul nu a luat nicio măsură pentru a opri ”jaful de la Banca Carpatica”.

”Avem documentele oficiale, date, cifre, corespondență prin care Cinteză, deși cunoaștea situația gravă din bancă, putea, dar nu a luat nicio măsură legală pentru a opri acest jaf din Banca Carpatica. Rapoartele care au fost transmise și lui Cinteză au fost făcute de departamentul Antifraudă al Băncii Carpatica la solicitarea BNR”, a spus avocatul Cătălin Dancu, marți, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.

De asemenea, ”avem documente și dovezi că timp de un an, Cinteză a fost informat despre aceste scurgeri de bani, cheltuieli abuzive făcute de conducerea și nu a luat nicio măsură”, susține Dancu.

Mai mult, Nicolae Conteză l-ar fi amenințat de Ilie Carabulea și pe fiul acestuia, pentru a-i determina să plece din acționaritul băncii, mai susține apărătorul lui Carabulea.

Vezi cum răspunde Banca Națională la acuzații , pe antena3.ro

×