x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adriean Videanu: PDL propune stoparea procesului de privatizare de la Oltchim

Adriean Videanu: PDL propune stoparea procesului de privatizare de la Oltchim

21 Sep 2012   •   13:52
Adriean Videanu: PDL propune stoparea procesului de privatizare de la Oltchim

Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu propune, in numele partidului, stoparea actualului proces de privatizare de la Oltchim si demararea imediata a procedurilor pentru alte variante de privatizare.

"PDL vine cu doua solutii care ar trebui aplicate de maine: stoparea acestui proces de privatizare, care este mostra de incompetenta a actualului Guvern si, imediat, demarate procedurile pentru urmatoarele variante de privatizare: unu - conversia creantelor AVAS si Electrica SA fata de Oltchim si vanzarea pachetului rezultat de actiuni in privatizare si doi - conversia in actiuni a tuturor creantelor societatilor cu capital majoritar de stat si vanzarea in privatizare a intregului pachet de actiuni rezultat", a declarat Videanu intr-o conferinta de presa.

Fostul ministru al Economiei crede ca neconvertirea creantei in actiuni nu avantajeaza decat actionarul minoritar si dezavantajeaza statul roman: "Daca se vand actiunile si creantele la preturi mici, cu discount, sunt avantajati investitorii si actionarii minoritari. Intreaga decizie luata de Guvernul Ponta, in a nu converti creantele AVAS in actiuni, dezavantajeaza statul roman. Solutia luata de Guvernul Ponta este solutia optima daca se doreste vanzarea la pret mic si eventual cu destinatie a actiunilor Oltchim".

Videanu a mai spus ca "lichidarea sau insolventa urmata de faliment sunt iminente daca nu se intervine de urgenta" si crede ca "prin conversia in actiuni a tuturor creantelor societatilor cu capital majoritar de stat si vanzarea in privatizare a intregului pachet de actiuni rezultat, gradul de indatorare se reduce la 50% fata de situatia actuala, iar societatea devine atractiva la privatizare si atrage mai multi investitori".

×
Subiecte în articol: Adriean videanu privatizare oltchim