x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Afacere cu martisoare - Comerciantii mizeaza pe respectarea traditiei

Afacere cu martisoare - Comerciantii mizeaza pe respectarea traditiei

de Elena Stan    |    24 Feb 2007   •   00:00
Afacere cu martisoare - Comerciantii mizeaza pe respectarea traditiei

Comerciantii de martisoare din Capitala se asteapta la incasari de peste 1,6 milioane de euro. Investitiile in martisoare traditionale, jucarii de plus sau bijuterii au depasit un milion de euro.

In aceasta perioada, cele mai circulate zone din capitala sunt ticsite de tarabe pline cu jucarii de plus, bijuterii din aur sau argint, brose si traditionalele martisoare. Toata aceasta vanzoleala a inceput la data de 15 februarie si se va termina la 8 martie, de ziua femeii. Anul acesta, autoritatile locale din tara au eliberat mii de autorizatii temporare pentru vanzarea martisoarelor si a cadourilor specifice zilelor de 1 si 8 Martie. Numai in capitala au fost eliberate circa 2.000 de astfel de autorizatii.

PRETURI. Martisoarele si cadourile sunt pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele, insa preturile difera in functie de zona de unde este cumparat cadoul, de materialul folosit si de ambalaj. Martisoarele traditionale precum cosarul, trifoiul cu patru foi sau potcoava pot fi cumparate cu 0,50-1,0 lei, daca sunt din plastic, si cu suma de 5-15 lei daca sunt placate cu aur. Persoanele care opteaza pentru bijuteriile din argint au de unde alege, insa pretul difera in functie de lucratura. Un inelus costa intre 5-20 de lei, o bratara 7,5-30 de lei, o pereche de cercei costa 6-25 de lei, iar un lantisor cu pandantiv costa 18-40 de lei. Persoanele comode, care nu vor merge sa cumpere martisoare din piata sau din magazin, pot comanda cadoul si martisorul ideal online. Acestia trebuie sa stie ca vor fi taxati corespunzator pentru livrarea la domiciliu sau la adresa solicitata.

BANI. Media investitiei comerciantilor de martisoare din capitala este de 2.000 de lei. Tinand cont ca au fost eliberate peste 2.000 de autorizatii, investitiile in martisoare se ridica la peste 1,1 milioane euro. Cum fiecare comerciant are un adaos de cel putin 50% pe langa pretul de cumparare al produselor, veniturile comerciantilor de martisoare vor ajunge la peste 1,6 milioane de euro.

ACTE NECESARE
Pentru obtinerea autorizatiei de comercializare a martisoarelor in reteaua stradala, comerciantii trebuie sa depuna o cerere la Registratura primariei din care face parte zona vizata pentru desfasurarea activitatii. In Sectorul 1, persoanele fizice nu primesc autorizatie temporara de comercializare a produselor ocazionale, iar persoanele juridice care dovedesc ca sunt agenti economici vor achita la casieriile Directiei de Taxe si Impozite Locale taxa de ocupare a domeniului public si vor prezenta o copie a actului de identitate al solicitantului.

×
Subiecte în articol: economic martisoare