x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Afacere - Valiza cu bani

Afacere - Valiza cu bani

de Elena Stan    |    21 Aug 2006   •   00:00
Afacere - Valiza cu bani

Vanzarile comerciantilor de genti de voiaj si trollere se dubleaza in perioada concediilor. Cererea acestor produse este mai mare de la an la an cu circa 20%.

Vacanta, soare, dor de duca si bani, acestea sunt ingredientele necesare pentru a-ti face bagajele pentru vacanta. Daca nu ai genti in care sa incapa toate hainele pe care vrei sa le iei la tine, nu trebuie sa te ingrijorezi. Solutia este simpla: mergi repede la supermarket, la un magazin de specialitate sau la taraba din coltul strazii si cumperi genti de voiaj sau mai la moda, troller. Piata pentru produsele de categorie "bagaje" este mare, variata, iar preturile sunt pentru toate buzunarele.

DE SEZON. Cele mai mari vanzari inregistrate de producatorii si distribuitorii de genti de voiaj si trollere se inregistreaza in perioada concediilor. "Bagajele se vand cel mai bine in perioada aprilie - septembrie cu varf de sezon in iulie si august", a spus Andreea Mihai, Marketing Director, Carrefour Romania. "In perioada concediilor vanzarile la gentile de voiaj cresc cu 200%, ajungand sa vindem si 20 de genti pe zi", a declarat Marian Bita, vanzator. Se pare ca vechile magazine de specialitate nu prea mai sunt cautate. "Nu prea mai trec pragul magazinului multi clienti. Ceea ce produce cooperatia se vinde foarte greu", a spus Elena Bica.

AFACERE. "In perioada de varf vanzarile sunt cu 150% mai mari decat in perioadele normale. Fata de anul trecut vanzarile la bagaje sunt mai mari cu 20%", a explicat Andreea Mihai. De asemenea, vanzarile de genti de voiaj chinezesti sunt in crestere in aceasta perioada. "Vand multe genti de voiaj patronilor de magazine. Cererea este aproape tripla fata de lunile trecute", a explicat Ionita Mariana, vanzatoare in Europa. "Oamenii au inceput sa achizitioneze genti de voiaj din supermarketuri sau din magazine de fite. Romanii au inceput sa puna pret pe calitate sinu pe cantitate", a explicat Elena Bica, vanzatoare la un magazin de Cooperatie Mestesugareasca de Marochinarie.

PRETURI. La stabilirea pretului unei genti de voiaj se tine cont de materialul din care este confectionata, de volumul acesteia, de siguranta, de firma si de locul de unde este achizitionata. Tarifele practicate la aceste produse sunt variate, iar cu cat clientul vrea ceva mai sofisticat si mai sigur, plateste mai mult. "Preturile sunt cuprinse intre 25 si 330 de lei noi in functie de tipul, marimea si marca lor", a explicat Andreea Mihai. "Preturile sunt de la 65 la 80 de lei, iar articolele sunt confectionate din materiale foarte bune, insa speram sa vindem ce avem in magazin, cand vor veni studentii din provincie", a spus Elena Bica. Foarte bine se vand gentile de voiaj la tarabele din apropierea garii. "Cea mai ieftina geanta de voiaj costa 35 de lei, iar cea mai scumpa 500 de lei", a declarat Marian Bita, vanzator.

SIGURANTA VINE CU MARCA
Samsonite este una dintre foarte putinele firme care ofera garantie internationala pentru produsele sale. Astfel, in orice colt din lume te-ai afla, daca ti se strica geanta, reprezentantele de acolo au datoria sa o repare. Garantia se ofera pentru o perioada intre trei si cinci ani, iar materialele folosite sunt de cea mai buna calitate. Pretul unui troller Fungi este de 760 de lei, pentru unul Madarao, pretul este de 810 lei, iar pentru o geanta Ardengo Sport pretul este de 989 de lei. Majoritatea produselor sunt prevazute cu accesoriu pentru atasarea gentilor aditionale, iar unele au un compartiment separat pentru laptop.
×
Subiecte în articol: economic perioada voiaj genti