x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Afaceri - Mall la Pitesti

Afaceri - Mall la Pitesti

de Daniela Ivan    |    15 Sep 2005   •   00:00
Afaceri - Mall la Pitesti

Moda mall-urilor a ajuns si in provincie. Dupa Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta si Oradea, acum a venit vremea ca si Pitestiul sa aiba un supercomplex. Urmeaza Galatiul.

Un nou brand, Euromall, a aparut pe piata supercomplexurilor din Romania. Grupul francez Flash Consulting a decis sa deschida la Pitesti un mall de 32.000 mp, care se intinde pe 3 niveluri. Aici vor fi 170 de magazine, un supermarket de 2.600 mp, 500 de metri patrati de farmacie deschisa nonstop, restaurante si terase, 7 sali de cinematografe, cazinou electronic, biliard, bowling si o parcare de 700 de locuri. "Pitestiul reprezinta locatia Renault si asta a contat in alegerea noastra. Insa au mai fost si alti factori, Autostrada Bucuresti - Pitesti - Sibiu - Arad si dinamica economica care exista in municipiu", a declarat Bernard Braka, fondatorul lantului de centre comerciale Euromall. Centrul este o investitie de 30 milioane de euro, lucrarile de constructii fiind programate sa inceapa in luna octombrie si sa fie finalizate la inceputul anului viitor. Un alt proiect este in atentia grupului de investitori, construirea unui al doilea Euromall la Galati, a mai spus Bernard Braka.

PROIECT. Pitestenii vor avea sub aceeasi cupola 170 de magazine

MALL-URI IN TARA. Iulius Center, din Iasi, este primul mall din estul Romaniei. Are o suprafata totala de 19.532 mp, din care aproape 11.000 mp de spatii comerciale. Restaurantele, barurile cu specific, sala de biliard, discoteca, clubul Internet Caf..., supermarketul si multe alte atractii fac din acest supercomplex o mare atractie pentru ieseni. Investitia s-a ridicat la 6 milioane de dolari.

La Brasov exista Eliana Mall, amplasat in zona comerciala Bartolomeu, in vecinatatea zonei turistice de la iesirea spre Bran. Mall-ul se intinde pe o suprafata totala desfasurata de 17.000 mp, din care suprafata comerciala de aproximativ 10.000 mp. Dispusa pe doua niveluri (parter si etaj), care cuprind o galerie comerciala cu peste 40 magazine, supermarket, multiplex cu 3 sali de cinematograf, jocuri electronice/cazinou electronic, spatiu de joaca pentru copii, restaurante, fast-food-uri si cafenele.

Iulius Mall din Timisoara se va intinde pe 70.000 mp, va avea 200 de magazine, cinematograf multiplex, restaurante cu specific romanesc, italian sau japonez, piscina, patinoar, club de fitness sau bowling si, nu in ultimul rand, Kids Land, un spatiu de aproape 300 mp special amenajat pentru copii.

La Constanta,Tomis Mall s-a nascut din transformarea fostului magazin Tomis in urma unei investitii de 6 milioane USD. Lotus Mall, din Oradea, este o investitie de 20 de milioane USD si are supermarket, cinema multiplex, o galerie comerciala formata din peste 50 de magazine.

VAD COMERCIAL
"Pitestiul reprezinta locatia Renault si asta a contat in alegerea noastra" - Braka, fondatorul lantului Euromall

BUCURESTI
Bucurestenii au deja trei mall-uri unde sa se distreze si sa-si faca cumparaturile. Acestea sunt amplasate in trei colturi diferite ale Capitalei: Bucuresti Mall in Vitan, Platza Mall in Militari si Jolie Ville in Baneasa. Cel de-al patrulea, CityMall, din Pieptanari, va fi inaugurat la 15 octombrie. Acesta va fi situat la intersectia arterelor Soseaua Oltenitei, Soseaua Giurgiului si Calea Serban Voda si ofera o suprafata neta de inchiriat de 15.000 metri patrati de spatii comerciale, dispuse pe parter, trei etaje si terasa. CityMall ofera toata gama de servicii, magazine si produse specifice acestui tip de complex, de la supermarket pana la magazine de produse electrocasnice si spatii destinate petrecerii timpului liber.
×
Subiecte în articol: economic mall magazine