x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Afacerile, promovate prin cataloage online

Afacerile, promovate prin cataloage online

24 Aug 2004   •   00:00

Site-urile de anunturi si afaceri reprezinta locul potrivit unde firmele mari si mici se pot face cunoscute. Totodata, prin intermediul acestor portaluri poate fi promovat si comertul de mica anvergura.

ADRIAN MIHAI

Existenta unui site Internet a devenit deja necesara oricarei firme serioase. Prin cataloagele on-line de afaceri, web-ul ofera insa si alte posibitati de a-ti promova firma. Inscrierea in ele se face, in cele mai multe cazuri, in mod gratuit. Daca vrei insa ca anuntul tau sa iasa in evidenta, trebuie sa scoti si ceva bani din cont. Este si normal, pentru ca in aceasta competitie s-au inscris in general firme de soft care incearca la randul lor sa-si creeze astfel o afacere. Altele sunt versiuni virtuale ale cataloagelor traditionale, tiparite pe hartie.

PROBLEME. Unul dintre defectele comune ale site-urilor de anunturi de afaceri este organizarea informatiei. Din dorinta de a face prea multe, unele rubrici ale site-urilor se regasesc de mai multe ori, sub diverse nume, ceea ce face mult mai dificila regasirea informatiei de catre utilizator. O alta hiba a unora este lipsa informatiei. Navighezi prin structuri stufoase de domenii si subdomenii de activitate si ajungi la pagini fara informatie. Cheia unei promovari eficiente atat pentru firma, cat si pentru chiar site-ul de afaceri este actualizarea informatiei. In cazul unora dintre site-uri, obligatia actualizarii informatiei revine firmei care utilizeaza serviciul. Cu atentie si rabdare, din multimea de anunturi existente poti gasi unele care sa se concretizeze in afaceri.

OFERTE. Prin informatia pusa la dispozitia vizitatorului se remarca www.profitromania.ro, targul online de afaceri al Romaniei, asa cum se autodefineste site-ul Romexpo. De exemplu, catalogul contine la capitolul "Agricultura si alimentatie" nu mai putin de 360 de inregistrari. El nu sta rau nici ca numar de vizitatori. Un sistem independent de contorizare a numarat peste 7.000 de vizitatori unici in ultima saptamana. La concurenta cu acesta ca numar de vizitatori se afla AfaceriOnline.com, piata en-gros internationala cu accent pe afacerile din Romania.

"Cumpar gaze si energie! Rog seriozitate!", "Cumpar urgent maturi de nuiele rotunde. Cantitati de 50-2.000 bucati". Acestea sunt doua dintre cele mai recente anunturi aparute la rubrica "Cereri" de pe www.stocuri.com, site ce a avut aproape 4.000 de vizitatori in ultima saptamana.

ADRESE UTILE

  • www.pa.ro
  • www.ghidul.ro
  • www.eanunt.ro
  • www.anuntultau.ro
  • www.neogen.ro

    Scrieti-ne!

    Aveti afaceri banoase, afaceri ingenioase sau pe care le-ati inchis pentru ca nu se potriveau stilului de viata al romanilor? Credeti ca merita sa afle mai multa lume de ele? Povestiti-ne experienta dumneavoastra, iar noi o vom spune mai departe cititorilor nostri (clientilor vostri). Va asteptam mesajele la adresele: victor.ciutacu@jurnalul.ro sau adrian.mihai@jurnalul.ro.
  • ×
    Subiecte în articol: economic afaceri