x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agenţia Fitch menţine România în categoria ţărilor cu risc scăzut pentru investiţii

Agenţia Fitch menţine România în categoria ţărilor cu risc scăzut pentru investiţii

28 Iun 2012   •   15:56
Agenţia Fitch menţine România în categoria ţărilor cu risc scăzut pentru investiţii

Agentia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul Romaniei la "BBB-" pentru obligatiunile pe termen lung emise in moneda straina si locala, cu perspectiva stabila, mentinand astfel rating-ul tarii noastre in categoria investment grade, informeaza joi Ministerul Finantelor Publice.

Agentia de evaluare financiara a apreciat ca riscurile privind cresterea economica sunt in scadere, iar Guvernul va respecta tinta de deficit bugetar pentru acest an.

De asemenea, Fitch a confirmat ratingul pentru datoria pe termen lung in moneda nationala la "BBB", cu perspectiva stabila, confirmand si calificativul F3 pentru datoriile pe termen scurt, precum si plafonul de tara "BBB+".

Potrivit MFP, mentinerea Romaniei in categoria tarilor cu risc scazut pentru investitii (investment grade) a avut in vedere atat perspectivele de crestere economica pentru acest an si accelerarea ritmului de crestere in anii urmatori, cat si continuarea consolidarii fiscale, pe fondul angajamentului Guvernului de a continua acordurile cu institutiile financiare internationale.

Fitch a apreciat existenta unor rezerve externe semnificative ale Bancii Nationale a Romaniei, precum si faptul ca Guvernul Romaniei are la dispozitie sume de circa sase miliarde de euro din partea organismelor internationale, in conditiile in care datoria publica are o pondere relativ redusa in PIB, de circa 34%, cu perspective de stabilizare in jurul acestui nivel in urmatorii ani.

×
Subiecte în articol: Investitii fitch agentia de rating