x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agricultorii iau 3.000 de euro pentru roşiile din sere

Agricultorii iau 3.000 de euro pentru roşiile din sere

de Daniela Ivan    |    31 Ian 2017   •   13:49
Agricultorii iau 3.000 de euro pentru roşiile din sere
Sursa foto: fotokostic/Getty Images/iStockphoto

Producătorii agricoli din România vor putea primi ajutoare anuale de până la 3.000 de euro pentru a cultiva roşii în sere şi solarii. Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, o schemă de ajutor pentru susţinerea producătorilor de tomate, în valoare totală de 40 de milioane de euro în anul 2017.

Schema de ajutor de minimis este destinată producătorilor agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, celor care sunt persoane fizice autorizate sau sunt persoane juridice sau au întreprinderi individuale şi familiale. Valoarea sprijinului financiar care se acordă este de 13.481,4 lei/ beneficiar/an (circa 3.000 euro/ beneficiar/an), dar valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei entităţi nu poate depăşi echivalentul în lei a sumei de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare.

Ajutor financiar vor primi numai cei care deţin sere de minimum 1.000 mp şi care obţin o producţie de cel puţin două kg de tomate/mp. În plus, producţia trebuie valorificată în lunile ianuarie-mai inclusiv şi noiembrie-20 decembrie inclusiv.

×