x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agricultura cu mobilul

Agricultura cu mobilul

09 Iul 2020   •   16:07
Agricultura cu mobilul

În zilele noaste este aproape imposibil să găsiţi pe cineva care să nu aibă un smartphone sau o tabletă. Aceste tehnologii de ultimă generaţie vin în ajutorul utilizatorilor datorită multiplelor funcţii pe care le posedă.

Aplicaţiile folosite pe aceste gadgeturi sunt tot mai diverse şi mai utile, fapt dovedit chiar şi în cazul agricultorilor.

Datorită informaţiilor centralizate, munca devine mult mai eficientă. Acum fermierii pot obţine cu uşurinţă date despre starea culturilor agricole, prin aplicaţiile special create în care aceştia îşi pot introduce datele specifice, cum ar fi ziua în care au plantat anumite culturi, nivelul de fertilizare al acestora sau evoluţia în funcţie de umiditatea din sol.

De asemenea, in cazul utilajelor agicole, există anumite aplicaţii în care fermierii pot scana codul de identificare al maşinăriei utilizate, astfel încât daca întâmpină anumite probleme de funcţionare, se pot documenta în legătură cu piesele defecte şi eventual pot achiziţiona altele într-un timp foarte scurt.

Majoritatea fermierilor îşi doresc să dea randamnet prin munca pe care o realizează, aceştia ştiind deja ce poate face tehnologia pentru ei, fapt pentru care sunt deschişi şi receptivi la aceste noi invenţii.

Crescătorii de animale se bucură şi ei de aceste progrese tehologice deoarece este foarte simplu să ţină o evidenţă a tuturor animalelor din fermă, să le monitorizeze starea de sănătate şi nu în ultimul rând să aibă acces la o arhivă a producţiei fiecărui animal în parte.

Un alt factor important îl reprezintă posibilitatea fermierilor de a urmări şi localiza fiecare animal în parte, cu ajutorul unui sistem de poziţionare global.

Fermierii din toată lumea pot comunica acum mult mai uşor şi mai rapid datorită grupurilor specializate pe care aceştia le pot accesa. Cu ajutorul aplicaţiilor, fermierii se află la un click distanţă faţă de raspunsurile la diversele întrebări.

Cele mai multe aplicaţii se concentrează pe îmbunătăţirea integrării lanţului de aprovizionare agricolă prin furnizarea informaţiilor despre piaţa de desfacere, crescând astefel accesul la diverse servicii.

Rezultatele generate de aplicațiile mobile pentru agricultură, AICI

Exemple de astfel de aplicaţii:

................

Citește mai departe AICI

×