x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Alpha Bank a revenit pe pierderi în T4

Alpha Bank a revenit pe pierderi în T4

21 Mar 2018   •   09:10
Alpha Bank a revenit pe pierderi în T4

Alpha Bank, al patrulea grup bancar elen în funcţie de active, a revenit pe pierderi în trimestrul patru din 2017, din cauza costurilor legate de schema de plecări voluntare.

 

Alpha, deţinută în proporţie de 11% de Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF), a raportat pierderile nete de pe urma operaţiunilor continue de 64 de milioane de euro în perioada octombrie-decembrie 2017, după un profit net de 35,6 milioane de euro în trimestrul trei al anului trecut.

Banca a înregistrat în ultimele trei luni din 2017 costuri excepţionale de 92,7 milioane de euro legate de schema de plecări voluntare şi cheltuieli de 76,1 milioane de euro provocate de deteriorarea activelor fixe.

"În 2017, am adoptat o serie de măsuri decisive pentru reducerea riscurilor din bilanţul nostru: vânzarea unor credite neperformante de peste 400 de milioane de euro în România şi a unui portofoliu de 3,7 miliarde de euro de credite neperformante negarantate în sectorul elen de retail", a afirmat directorul general Dimitris Mantzounis.

Alpha Bank România, membră a Alpha Bank Group, are o istorie de peste 20 de ani în România. Banca oferă o gamă variată de servicii şi produse, atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate, dar şi experienţa şi competenţa necesară îndeplinirii planurilor clienţilor săi. AGERPRES

 

×