x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Amenzi-record pe piaţa RCA

Amenzi-record pe piaţa RCA

de Adrian Stoica    |    05 Dec 2018   •   15:30

Consiliul Concurenţei a sancţionat nouă companii de asigurare şi Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) cu amenzi totale în valoare de 246,74 milioane de lei (aproximativ 53 milioane de euro) pentru coordonarea comportamentelor pe piaţă în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA).

 Companiile vizate şi UNSAR au participat la un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere comercial referitoare la intenţiile acestor societăţi de a majora tarifele RCA. Această practică concertată, facilitată de UNSAR, a condus la restrângerea concurenţei pe piaţa serviciilor de asigurare RCA în perioada octombrie 2012 - noiembrie 2016, deoarece societăţile de asigurare nu şi-au mai stabilit în mod independent tarifele, ci au acţionat concertat pe piaţă, ţinând cont de discuţiile de a-şi majora tarifele purtate în cadrul asociaţiei, se precizează într-un comunicat al Autorităţii de Concurenţă.

Allianz - Ţiriac Asigurări, cea mai mare amendă

 Cea mai mare sancţiune a fost aplicată companiei Allianz - Ţiriac Asigurări (43,44 milioane de lei), aceasta fiind urmată de Omniasig Vienna Insurance Group SA (40,53 milioane de lei) şi Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group SA (36,97 milioane de lei). Celelalte sancţiuni sunt: Groupama Asigurări SA (35,38 milioane de lei), Societatea Asigurare-Reasigurare Astra Asigurări SA (22,04 milioane de lei), Carpatica Asig SA (26,86 milioane de lei), Generali România Asigurare Reasigurare SA (21,45 milioane de lei), Uniqa Asigurări SA (13,57 milioane de lei) şi UNSAR (160.436 lei). În cadrul anchetei, compania Euroins România Asigurare-Reasigurare SA şi-a recunoscut vina şi a primit cea mai mică amendă (6,35 milioane de lei).


 
 

×
Subiecte în articol: amenzi rca