x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie An dificil pentru producția orzului de bere. Procesatorii se așteaptă la importuri record

An dificil pentru producția orzului de bere. Procesatorii se așteaptă la importuri record

24 Sep 2019   •   14:24
An dificil pentru producția orzului de bere. Procesatorii se așteaptă la importuri record

Anul 2019 a fost unul foarte dificil pentru producţia orzului de bere, în condiţiile în care doar 60% din necesar a putut fi achiziţionat din România, situaţie care va conduce la importuri masive, probabil un record al ultimilor 7-8 ani pentru orzul de bere, a declarat Ionuţ Oprea, directorul general al Soufflet Malt, cel mai mare procesator de malţ din sudul-estul Europei.

Importurile de orz de bere provin de obicei din alte ţări mari producătoare, precum Franţa, Marea Britanie, Danemarca sau Ucraina. Pentru berarii români, fabricile de malţ locale reprezintă cam 70% din necesarul intern.

"Malţul este produs din orz. România este un mare exportator de orz şi cumva intrigă faptul că nu avem suficient orz pentru a produce malţ pentru bere. Dacă în ultimii 3 ani s-au produs în jur de 1,8 milioane - 1,9 milioane tone de malţ, doar 15% reprezintă producţia de orz pentru bere. Producţia. Asta nu înseamnă că este şi luată în totalitate pentru fabrică", a spus Oprea.

La rândul său, Akos Mora, reprezentantul Asociaţiei Producătorilor de Hamei din România, este de părere că ar trebui să existe un eventual ajutor sub formă de subvenţii care s-ar putea acorda pentru hamei sau orz.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bere orz de bere