x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANAF nu a reuşit să vândă un ARO folosit de Nicolae Ceauşescu

ANAF nu a reuşit să vândă un ARO folosit de Nicolae Ceauşescu

01 Feb 2019   •   14:55
ANAF nu a reuşit să vândă un ARO folosit de Nicolae Ceauşescu

ANAF nu a reușit să vândă la licitaţie un ARO folosit de Nicolae Ceaușescu. Mașina aparține în prezent omului de afaceri Ovidiu Tender, de la care statul încearcă să recupereze bani după ce acesta a fost condamnat în 2015 la 12 ani și șapte luni de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani în dosarul Carom. Pentru mașina produsă în 1977 și cu peste 70.000 de kilometri la bord, ANAF a vrut să obțină 137.500 de lei (circa 30.000 de euro), fără TVA.

La următoarea licitație, prețul maşinii va fi cu 25% mai mic. Autoturismul este un model ARO 304 pe benzină, de culoare gri, cu o capacitate de 2.495 cmc și 72.453 kilometri parcurși, conform profit.net. Prețul ridicat a fost justificat de ANAF prin mențiunea că „autoturismul a fost utilizat de fostul președinte al României Nicolae Ceaușescu”.

Maşinile folosite de Nicolae Ceaușescu au fost vândute la licitații de statul român, iar o mare parte dintre autoturismele rare deţinute de fostul lider comunist au ajuns la colecționari din întreaga lume, după ce le-au achiziţionat cu sume generoase.

Un autoturism Mercedes care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu a fost cumpărat recent contra sumei de 49.450 euro, la o licitație organizată la Stuttgart, de casa de licitații Bonhams, în prezentarea mașinii fiind menționat sistemul de siguranță instalat de Securitate, în anii 1970. ”Poporul român a îndurat un deceniu de austeritate dureroasă, pentru ca dictatorul să plătească datoria externă a României, cauzată, de altfel, de împrumuturile sale nesăbuite din anii 1970, care, fără dubiu, au fost folosite, printre altele, și la achiziționarea acestui Mercedes”, se arăta în prezentarea casei de licitații Bonhams.

Fostul preşedinte a fost colecţionar de maşini

Nicolae Ceaușescu a fost posesorul mai multor mașini de colecție fabricate în afara țării, dar și al unor autoturisme unicat realizate în România special pentru fostul lider comunist și familia sa. Majoritatea mașinilor pe care le-a utilizat Ceaușescu au fost primite cadou de la diverși șefi de stat sau oameni influenți din întreaga lume. În garajul familiei Ceaușescu au fost de-a lungul timpului în jur de 10 mașini, însă alte 10 – 12 autovehicule au fost utilizate în interes de serviciu. Printre mărcile care au poposit prin curtea lui Ceaușescu se numără Dacia, Aro, Buick, Mercedes, Citroen, Renault, Chrysler, Ford.

ARO era maşina favorită a lui Nicolae Ceauşescu, deşi fostul preşedinte communist avea în garaj limuzine Buick, Mercedes sau Chrysler

 

×