x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANAF vrea să știe cum cheltuiesc ONG-urile banii proveniți din donații

ANAF vrea să știe cum cheltuiesc ONG-urile banii proveniți din donații

15 Mar 2019   •   11:46
ANAF vrea să știe cum cheltuiesc ONG-urile banii proveniți din donații

ANAF vrea să verifice modul în care ONG-urile cheltuiesc banii proveniţi din donaţii. Iar pentru asta le cere organizațiilor să se înscrie în baza de date a FISC-ului şi să depună declaraţii fiscale.

ANAF a comunicat acest lucru în urmă cu puțin timp. Se va înființa un registru al entităților și unităților. Vor trebui, atât fundațiile, cât și ONG-urile, să depună o cerere pe site-ul ANAF. Fiecare unitate sau entitate de cult va trebui să respecte și niște condiții pentru a se înscrie în acest registru. 

Dacă desfășoară activitate în domeniul pentru care a fost constituită, dacă a îndeplinit toate obligațiile fiscale declarative, dacă nu are obligații fiscale restante sau dacă a depus situații financiare anuale. Doar în aceste condiții se pot înscrie ONG-urile și fundațiile. 

Se va face acest lucru online, se va completa o cerere, iar împreună cu cererea, entitatea respectivă va depune și certificatele de atestare fiscală. Astfel, această entitate e înregistrată ca plătitor de impozite și taxe locale. 

Cei din ANAF vor să afle cine sunt ONG-urile, ce fundații sunt în România, de la cine primesc donații și vor să vadă și cum cheltuiesc acești bani. 

×
Subiecte în articol: anaf ONG bani donatii