x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ancheta la Petrotub-Roman

Ancheta la Petrotub-Roman

09 Sep 2004   •   00:00

Concernul anglo-indian LNM Holdings a dispus o serie de anchete administrative, care sa stabileasca cine s-ar face vinovat pentru declansarea protestelor de saptamana trecuta la societatea Petrotub Roman.

CATALIN BUDESCU

Greva muncitoriilor, nemultumiti de conditiile de munca, a adus proprietarilor pagube de aproape 2 milioane de dolari. Surse neoficiale au precizat ca ancheta administrativa ar fi fost declansata din ordinul personal al patronului LNM, Lakshmi Mittal. In cazul in care pagubele ar fi recuperate de la salariati, fiecare din cei aproximativ 1.000 de participanti la protest ar avea de achitat cate 1.800 de dolari, adica peste 60.500.000 de lei.

Liderul de sindicat de la Petrotub Roman, Gheorghe Anghel, a confirmat pentru BBC ca membrii comisiei de disciplina vor analiza activitatea salariatilor, adaugand ca nu stie care vor fi masurile luate impotriva participantilor la greva spontana.

ILEGAL. Conducerea LNM sustine ca greva spontana ar fi fost ilegala, pentru ca muncitorii nu au parcurs toate fazele prealabile declansarii acesteia. Posibila acuzatie in instanta ar putea fi parasirea nejustificata a locului de munca si atitudinea necorespunzatoare fata de conducerea fabricii. Sorana Savu, asistent de imagine al LNM Holdings Romania, afirma ca societatea a apelat la o firma de avocatura, care analizeaza posibilitatile legale de recuperare a prejudiciului. Cert este ca salariatii nu vor fi platiti pentru zilele nelucrate.

×
Subiecte în articol: economic