x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Angajaţii din industria de apărare nu şi-au încasat salariile de patru luni. Sindicatele anunţă grevă generală de la 1 mai

Angajaţii din industria de apărare nu şi-au încasat salariile de patru luni. Sindicatele anunţă grevă generală de la 1 mai

11 Apr 2012   •   11:59
Angajaţii din industria de apărare nu şi-au încasat salariile de patru luni. Sindicatele anunţă grevă generală de la 1 mai

Sindicatele din industria de aparare anunta ca, incepand cu 1 mai, angajatii pe care ii reprezinta nu vor mai presta nicio activitate pentru deservirea capacitatilor militare, deoarece nu si-au primit salariile de patru luni, mai precis din decembrie 2011.

Sindicalistii cer, intr-o scrisoare deschisa adresata sefului statului, guvernului si comisiilor de specialitate din parlament, sa fie gasite "de urgenta solutii pentru deblocarea situatiei din acest sector".

Potrivit sindicatelor, angajatii din industria de aparare sunt nemultumiti si de faptul ca nu au fost alocate fondurile prevazute de lege pentru mentinerea capacitatilor speciale strategice si nu a fost aprobat proiectul hotararii de guvern privind numarul mediu anual al personalului care lucreaza in acest sector.

Posibila greva ar urma sa afecteze Uzina Mecanica Sadu, Uzina Mecanica Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Tohan Zarnesti, Carfil Brasov, Metrom Brasov, Pirochim Victoria, Uzina Mecanica Mija, IOR Bucuresti, Automecanica Moreni, Uzina de Produse Speciale Dragomiresti, Constructii Aeronautice Brasov, Electromecanica Ploiesti, Uzina Mecanica Orastie, Uzina Mecanica Plopeni, Uzina Mecanica Bucuresti, Avioane Craiova, Romaero Bucuresti, Arsenal Resita, IAR Brasov, Santierul Naval Mangalia si Fabrica de Pulberi Fagaras.

"Astazi (miercuri - n.r.), am fost informati ca au fost deblocati banii pentru plata salariilor pe decembrie, insa nu am vazut, deocamdata, nicio hartie oficiala in acest sens", a declarat, pentru MEDIAFAX, un reprezentant al sindicatelor.

×
Subiecte în articol: greva industria aparare