x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANPC acordă consultanță gratuită persoanelor care nu-și mai pot achita creditele

ANPC acordă consultanță gratuită persoanelor care nu-și mai pot achita creditele

04 Feb 2020   •   16:09
ANPC acordă consultanță gratuită persoanelor care nu-și mai pot achita creditele
Sursa foto: facebook

Consumatorii care au datorii neachitate de cel puţin 90 de zile la credite beneficiază de consiliere gratuită şi de îndrumare de specialitate din partea reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru întocmirea dosarului de deschidere a procedurii de insolvenţă, precizează ANPC.

Persoanele care au datorii atât de mari încât valoarea lor totală depăşeşte valoarea tuturor bunurilor aflate în proprietate (cel puţin 15 salarii minime brute pe economie, 2.230 lei x 15 = 33.450 lei), dar şi persoanele cu datorii care nu au alte surse de venit şi au o situaţie financiară iremediabil compromisă, beneficiază de consiliere gratuită din partea ANPC.

Prin intermediul Direcţiei de Insolvenţă Persoane Fizice, ANPC sprijină implementarea Legii insolvenţei persoanelor fizice nr. 151/2015, prin consilierea consumatorilor vizaţi de actul normativ, cât şi prin sprijinirea activităţii Comisiilor Teritoriale care se regăsesc la nivelul fiecărui judeţ.

Conform prevederilor legale, Comisia de insolvenţă este coordonată de ANPC şi este alcătuită din reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Justiţiei, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, ANPC şi ai Oficiului Naţional al Registrului Comerţului - Direcţia Buletinul procedurilor de insolvenţă.

ANPC menţionează că, în prezent, există în derulare dosare de insolvenţă care vizează toate cele trei forme de redresare financiară a debitorului: procedura simplificată de insolvenţă, insolvenţa pe baza planului de rambursare şi lichidarea de active.

Autoritatea recomandă persoanelor interesate să obţină mai multe detalii despre consiliere să acceseze site-ul ANPC, secţiunea Insolvenţă Persoane Fizice, sau pagina de Facebook "Insolvenţă Persoane Fizice", sau să se adreseze direct personalului specializat din locaţiile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor.

AGERPRES

×