x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Apartamente cu vedere la munte

Apartamente cu vedere la munte

de Daniela Ivan    |    12 Dec 2007   •   00:00
Apartamente cu vedere la munte

Peste 1.800 de locuinţe se vor construi pe Valea Prahovei in următorii patru-cinci ani, in şapte mari proiecte rezidenţiale. Doritorii pot alege intre Braşov, Sinaia, Poiana Braşov sau Bran.

Peste 1.800 de locuinţe se vor construi pe Valea Prahovei in următorii patru-cinci ani, in şapte mari proiecte rezidenţiale. Doritorii pot alege intre Braşov, Sinaia, Poiana Braşov sau Bran.

Valea Prahovei este, după Bucureşti, locul preferat pentru dezvoltatorii de proiecte imobiliare, aşa cum rezultă din numărul mare de cartiere de locuinţe ce se dezvoltă in zonă. Mai mult, lăngă Poiana Braşov se construieşte o nouă staţiune, Silver Mountain, care are ambiţia să rivalizeze cu destinaţii celebre precum Courchevel, Chamonix şi Aspen.

Silver Mountain. Sunt in construcţie 600 de apartamente, 15 vile şi un hotel de cinci stele in Poiana Mică de lăngă Poiana Braşov, la numai 2 km de părtiile de schi. Silver Mountain are ambiţia să devină prima staţiune montană de lux a Romăniei, aşa că, dacă veţi cumpăra aici o locuinţă, veţi beneficia de un teren de golf profesionist ce va fi amenajat pe 440.000 mp, de un club de tenis coordonat de Ilie Năstase, de un heliport, cu posibilitatea inchirierii unui elicopter aflat 24 de ore din 24 la dispoziţie. Tot aici va fi adresa unui hotel Radisson SAS, ce va avea o capacitate totală de 184 de camere şi care, pe lăngă spaţii de cazare, va cuprinde şi toate facilităţile necesare: baruri, restaurante, spaţii de relaxare, săli de conferinţă, patinoar, spa, piscină şi sală de fitness. Construcţia intregului proiect va dura cinci-şase ani, insă prima fază, care va cuprinde 100 de apartamente, va fi finalizată in iarna lui 2008.

Belleview. In Sinaia, la numai un minut de DN 1, se ridică patru blocuri cu opt nivele plus mansardă. In total, aici se construiesc 344 de apartamente, din care 36 de garsoniere, 140 de apartamente cu două camere, 32 de locuinţe cu trei camere, 16 duplexuri cu două camere şi 20 de duplexuri cu trei camere. Preţul unei garsoniere este de 67.830 de euro cu TVA, iar un apartament cu trei camere ajunge la 115.450 de euro. Belleview oferă piscină acoperită, sală de fitness şi locuri de joacă pentru copii.

Floare de Colţ la Bran. Complexul va fi construit chiar in apropierea castelului pe o suprafaţă de teren de 16.700 de metri pătraţi. Se vor construi 12 imobile de tip vilă care vor insuma 192 de locuinţe, de la garsoniere pănă la duplexuri cu trei şi patru camere. Construcţiile au inceput, şi ansamblul va fi finalizat la jumătatea anului 2009. Cea mai ieftină locuinţă ce se va construi este de 80.373 de euro - cu TVA inclus, in timp ce un apartament cu patru camere la etajul trei, cu mansardă, se vinde cu 212.671 de euro, TVA inclus.

Lempeş Residenz, la Braşov. Ansamblul va fi construit in apropierea rezervaţiei naturale Dealul Lempeş din comuna Sănpetru. Aici vor fi ridicate 70 de case ce vor avea o suprafaţă cuprinsă intre 90 şi 250 de metri pătraţi. Locuinţele vor beneficia şi de căte o curte individuală in suprafaţă cuprinsă intre 500 şi 900 de metri pătraţi. Costul locuinţelor va fi intre 120.000 de euro şi 200.000 de euro cu TVA, iar cei interesaţi de achiziţia unei locuinţe in cadrul ansamblului vor avea nevoie de un avans de minimum 20%.

Green Vallery, Braşov. Aduce pe piaţa braşoveană 66 de case ce se vor construi intr-o poiană, la poalele unei păduri de brazi, in vecinătatea bazei sportive de lăngă Lacul Noua. Preţurile acestor locuinţe, care au suprafaţă construită intre 152 mp şi 244 mp şi cu terenul aferent de 800 mp - 1.200 mp, este cuprins intre 144.000 de euro şi 209.000 de euro, fără TVA.

Stupini Braşov. La şase kilometri de centrul oraşului in direcţia spre Tărgu-Mureş se construiesc 51 de case de trei tipuri diferite in funcţie de suprafaţa desfăşurată, care este de 130 mp, 180 mp şi 230 mp. Preţul de construcţie pleacă de la 900 de euro/mp plus TVA, la care se adaugă preţul terenului de 45 de euro/mp.

daniela.ivan@jurnalul.ro

Preţul unei garsoniere porneşte de la 49.000 de euro cu TVA

Cine doreşte un apartament in Braşov, aproape de principalele bulevarde ale oraşului, dar şi de grădina zoologică şi baza sportivă, poate opta pentru Evocasa Viva. Acesta este amplasat in cartierul Noua, unde se vor ridica 550 de apartamente in opt blocuri ce se vor construi in trei faze de execuţie. In prima etapă vor fi scoase la vănzare 201 apartamente cu una, două, trei sau patru camere ce vor fi finalizate in doi ani. Preţurile pleacă de la 49.700 de euro + TVA pentru garsoniere şi ajunge pănă la 221.700 de euro + TVA pentru un duplex, au declarat reprezentanţii Adama Holding, dezvoltatorul proiectului.

×
Subiecte în articol: economic camere apartamente brasov