x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Apel catre intreprinzatori: - Protest prin memorii catre Palatul Cotroceni

Apel catre intreprinzatori: - Protest prin memorii catre Palatul Cotroceni

17 Feb 2007   •   00:00
Apel catre intreprinzatori: - Protest prin memorii catre Palatul Cotroceni

Liderul conservator le solicita intreprinzatorilor din Romania sa se solidarizeze impotriva practicilor lui Traian Basescu. Iata textul Scrisorii deschise catre intreprinzatorii din Romania, semnata de presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu:

"Ca fost om de afaceri, cunosc foarte bine greutatile pe care le intampina o firma in derularea activitatilor sale in Romania. De-a lungul vremii, m-am lovit si eu, ca si dumneavoastra, de multe obstacole. Recunosc ca niciodata nu mi-a venit ideea sa apelez la institutia prezidentiala pentru a-mi rezolva problemele, fie ca era vorba de dispute comerciale intre firme, fie de litigii cu statul roman. Probabil ca foarte multi dintre dumneavoastra - cei care va conduceti afacerea in mod profesionist, cinstit, modern si responsabil - ati gandit si ganditi ca mine. Considerati ca nu presedintele Romaniei este cel in masura sa rezolve problemele societatii dumneavoastra. Din pacate, vedem acum cu totii ca traim intr-o Romanie anormala, in care presedintele dispune, dupa bunul plac sau dupa propriile interese, favorizarea unor agenti economici.

Explicatiile date de purtatoarea de cuvant a Presedintiei (si nu de dl Basescu, cum ar fi procedat un barbat!) nu reusesc sa clarifice cum a fost posibil ca doar cateva firme sa fi primit sprijinul care decurge din semnatura sefului statului pe un document.

Din cate am inteles, a fost vorba de o procedura birocratica fireasca.

Mergand pe logica prezidentiala, recomand tuturor intreprinzatorilor care au probleme cu statul sa faca un memoriu catre dl Traian Basescu in vederea unei urgente rezolvari pe cale legala.

As vrea sa vedeti in demersul propus o forma de protest care sa ii arate, in mod simbolic, presedintelui Romaniei ca s-a angajat pe o directie gresita, ipocrita, iresponsabila si discriminatorie.

Probabil ca multora le va fi teama de consecinte. Traim inca intr-o tara in care se fac controale la comanda, iar statul de drept pare a nu functiona dupa regulile democratiei.

Va invit insa sa fim solidari pentru ca, o data pentru totdeauna, sa se termine cu traficul de influenta practicat in Romania de oamenii politici, cu sistemul de pile si relatii, cu politica privilegiilor si a declaratiilor fals morale. Cu siguranta, semnalul dumneavoastra va fi unul important.
Cu sinceritate,
Dan Voiculescu"

×
Subiecte în articol: economic