x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Apple valorează cât toate băncile din zona euro

Apple valorează cât toate băncile din zona euro

21 Aug 2011   •   21:00

Apple are in prezent o valoare de piata cat a celor 32 de mari banci din zona euro la un loc, ca urmare a scaderii masive a actiunilor din sectorul financiar, potrivit datelor Thomson Reuters. Titlurile unor banci precum Santander din Spania, BNP Paribas din Franta, Deutsche Bank din Germania si UniCredit din Italia au scazut puternic, in timp ce valoarea de piata a Apple a crescut constant.

Indicele DJ STOXX al bancilor din zona euro a scazut cu 4% in prima parte a tranzactiilor de saptamana trecuta, evaluand cei 32 de membri la 340 de miliarde de dolari, in functie de capitalizarea de piata a actiunilor listate. Acest indice a scazut cu o treime de la inceputul lui iulie, din cauza temerilor ca bancile vor avea pierderi de ordinul miliardelor din detine­rile de obligatiuni guvernamentale ale tarilor din zona euro si a esecului politicienilor de a opri extinderea crizei datoriilor suverane.

Bancile din zona euro au pierdut trei sferturi din valoarea de piata de la un maxim atins in mai 2007. In schimb, capitalizarea de piata a Apple a crescut la 340 de miliarde de dolari datorita succesului unor produse precum iPod, iPhone si iPad.

×
Subiecte în articol: economia Apple valoare de piata