x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ariton dă afară 1.480 de angajaţi din energie.

Ariton dă afară 1.480 de angajaţi din energie.

20 Iun 2011   •   21:00

Un numar de 1.480 de angajati ai unor companii aflate sub autoritatea sau coordonarea Ministerului Eco­no­miei, Comertului si Mediului de Afa­ceri urmeaza a fi disponibilizati in 2011, conform unui proiect de Ho­tarare publicat pe site-ul MECMA. Impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi de 12,654 milioane de lei pe an, in 2011 si 2012.

Masura vizeaza sase societati, si anume Complexul Energetic Ro­vinari (30 de disponibilizati), Complexul Energetic Turceni (200 de persoane), Complexul Energetic Craiova (250 de persoane), Termoelectrica (300 de persoane), Electrica Serv (600 de persoane) si Electrocentrale Deva (100 de persoane). Scopul acestui act normativ consta in eficientizarea activitatii operatorilor economici din domeniul energetic. Disponibilizatii vor beneficia de prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale.

Obiectivele acestor programe sunt reducerea, in continuare, pana la eliminare a pierde­rilor din exploatare, obtinerea unei competitivitati reale in conditiile unei piete libere, atenuarea impactului social, eficientizarea actului managerial, utilizarea mai buna a potentialului uman si tehnic existent, diminuarea cheltuielilor financiare si impact po­zitiv asupra mediului de afaceri.

×
Subiecte în articol: economia