x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asigurare din martie

Asigurare din martie

de Irina Crudu    |    05 Ian 2010   •   00:00

Procesul de emitere a poliţelor de asigurare obligatorie a locuinţelor ar putea să înceapă spre sfârşitul lunii martie a acestui an, dacă Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) va încheia contractul de reasigurare, a declarat Marius Bulugea, directorul general al PAID.

Conform legislaţiei, proprietarii de imobile sunt obligaţi să încheie o poliţă de asigurare, prima fiind diferenţiată în funcţie de tipul de locuinţă, între 10 şi 20 de euro. Astfel că, fiecare locuinţă va fi asigurată în caz de dezastre naturale: cutremur, alunecări de teren sau inundaţii. Valoarea asigurată a unei locuinţe se va situa între 10.000 şi 20.000 de euro. Nerespectarea obligativităţii acestei asigurări, atât de persoanele fizice, cât şi de cele juridice, se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei.

Legea 260 cu privire la asigurarea obligatorie a locuinţelor a fost adoptată în noiembrie 2008, când s-a anunţat că va deveni efectivă la 1 iulie 2009. Termenul era condiţionat de dezvoltarea unui sistem informativ pentru gestionarea celor aproape 8,5 milioane de contracte aferente fondului locativ naţional.

Asigurările obligatorii pentru locuinţe vor putea fi încheiate la Astra Asigurări, Groupama România, Clal România, Uniqa Asigurări, Generali Asigurări, Ardaf, Euroins România, Grawe România, Credit Europe Asigurări, Certasig, Carpatica Asig, City Insurance, ABC Asigurări.

×
Subiecte în articol: economic