x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Astoria - Orhideea Gardens cere executarea silita a SFT CFR

Astoria - Orhideea Gardens cere executarea silita a SFT CFR

de Elena Stan    |    06 Aug 2008   •   00:00

Orhideea Gardens cere executarea silita a Societatii Feroviare de Turism SFT CFR, dupa ce a esuat marti sa preia Hotelul Astoria din Bucuresti, cistigat in urma unei licitatii, ca urmare tot a unei proceduri de executare silita.



Orhideea Gardens cere executarea silită a Societăţii Feroviare de Turism SFT CFR, după ce a eşuat marţi să preia Hotelul Astoria din Bucureşti, cîştigat în urma unei licitaţii, ca urmare tot a unei proceduri de executare silită. "Astăzi, 5 august, ne-am prezentat la Hotelul Astoria în vederea preluării imobilului, însă conducerea societăţii ne-a comunicat că nu au de gînd să plece de bunăvoie, deoarece executarea silită la care au fost supuşi a fost suspendată la 14 iulie 2008(...). Pentru că SFT CFR SA nu a dat curs notificării noastre, iar în data de 2 august nu a evacuat hotelul, vom începe şi noi executarea silită împotriva sa, astfel încît, pe lîngă debitele pe care această societate le are, de 150.000 de euro pentru fiecare lună de folosinţă a hotelului, va mai avea de plătit şi cheltuielile de executare", se arată în comunicatul agenţiei imobiliare Orhideea Gardens.
    
TRANZACŢIE. Hotelul Astoria a fost scos la vînzare printr-o executare silită pentru o datorie de 200.000 de lei, pe care SFT a acumulat-o faţă de casa de avocatură Sfîrîială şi Asociaţii. Orhideea Gardens a devenit la 25 iunie proprietara hotelului şi a anunţat Societatea Feroviară de Turism că trebuie să evacueze clădirea pînă la 2 august, iar în caz contrar va plăti daune de 150.000 de euro pe lună.
    
SUSPENDARE. SFT a obţinut la 17 iulie la Judecătoria Sectorului 1 suspendarea executării silite a hotelului, însă Orhideea Gardens susţine că singurele părţi ale procesului sînt SFT şi Sfîrîială şi Asociaţii. "Chiar dacă am fi fost parte, suspendarea executării nu ar fi produs efecte în ce ne priveşte, deoarece o hotărîre de suspendare poate avea efecte doar pentru viitor(...). Orhideea Gardens a devenit proprietar al imobilului prin efectul actului de adjudecare şi calitatea sa de proprietar nu poate fi suspendată, ea putînd înceta doar prin anularea actului de adjudecare de o instanţă judecătorească", se menţionează în comunicat. Orhideea Gardens a fost singurul ofertant pentru achiziţia hotelului, iar Codul de Procedură Civilă prevede că doar în cazul în care nu se prezenta nici un ofertant licitaţia nu ar fi putut să aibă loc, potrivit firmei. (Elena Stan)


×
Subiecte în articol: economic gardens orhideea orhideea gardens