x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ATENȚIE! FMI recomandă creșterea prețurilor la energie: subvențiile se ridică la 5.300 miliarde dolari la nivel global!

ATENȚIE! FMI recomandă creșterea prețurilor la energie: subvențiile se ridică la 5.300 miliarde dolari la nivel global!

de Dan Constantin    |    14 Oct 2017   •   15:04
ATENȚIE! FMI recomandă creșterea prețurilor la energie: subvențiile se ridică la 5.300 miliarde dolari la nivel global!

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internațional atacă în discursul de la adunarea plenară anuală problema SUBVENȚIILOR LA ENERGIE.

În analiza asupra stării economiei mondiale, Lagarde a menționat că subvenționarea energiei a atins miliarde de dolari , aceasta încurajând emisiile poluante.

„Prețul este acum relativ mic, avem ocazia să reducem și să eliminăm subvențiile, să stabilim un preț corect al energiei” a spus Lagarde, adresându-se miniștrilor de finanțe și reprezentanților băncilor centrale prezenți la reuniunea anuală a Fondului care se desfășoară  în perioada 10-15 octombrie la sediul central din Washington  al organizației.

Un studiu al FMI arată că subvențiile la energie se ridicau în 2015 la 5300 miliarde dolari, reprezentând  6,5 la sută din PIB- ul economiei mondiale.

 În România sunt puternic subvenționate energia termică din sistemele centrale de termoficare urbane, energia verde și din cogenerare, energia electrică și gazele naturale pentru populație având prețuri reglementate.O comisie de anchetă a Parlanentului investighează în prezent creșterile de prețuri la energie.

 

×
Subiecte în articol: FMI energie