x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Auchan şi Alibaba vor sa domine sectorului distribuţiei în China

Auchan şi Alibaba vor sa domine sectorului distribuţiei în China

20 Noi 2017   •   09:35
Auchan şi Alibaba vor sa domine sectorului distribuţiei în China

Grupul francez Auchan şi gigantul chinez al comerţului electronic Alibaba vor dezvolta în comun operaţiuni de distribuţie fizică şi digitală în China, au anunţat cele două companii într-un comunicat de presă.

 

Potrivit intelegerilor convenite in privinta "alianţei strategice" stabilita de cele două parti, Alibaba, proprietatea miliardarului Jack Ma, va investi 2,44 miliarde de euro în compania Sun Art Retail Group, unul din principalii operatori de hipermarketuri din China, unde Auchan deţine peste o treime din acţiuni. "Noua alianţă va permite activităţilor Sun Art să beneficieze de ecosistemul digital dezvoltat de Alibaba", au explicat cele două companii.

Această alianţă face parte din strategia Alibaba de extindere a operaţiunilor de distribuţie fizică, prin parteneriate cu magazinele de electrocasnice Suning şi grupul de distribuţie Shanghai Bailian. De asemenea, grupul de distribuţie online Alibaba a lansat şi un lanţ de magazine interactive, Hema, în care consumatorii scanează şi plătesc cumpărăturile fără asistenţă externă.

Sun Art, filiala chineză a Auchan, este lider în domeniul distribuţiei fizice de produse alimentare în China, ţară unde comerţul online a luat un avans considerabil graţie Alibaba. Sub mărcile Auchan şi RT-Mart, Sun Art operează 490 de magazine în China şi are 140.000 de angajaţi.

Auchan este prezent şi pe piaţa din România, unde are aproximativ 10.000 de angajaţi, portofoliul său cuprinzând 33 de hipermarketuri, iar cifra de afaceri cu taxe fiind de peste 1,2 miliarde de euro, în 2016, aminteste agerpres.

×