x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie August - Litoralul, aproape plin

August - Litoralul, aproape plin

de Iohanna Onaca Purdea    |    25 Iul 2005   •   00:00

Turismul pe Litoral se va revigora in perioada urmatoare datorita incalzirii vremii, sunt de parere reprezentantii agentiilor de turism.
"Incepand cu 18 iulie, datorita imbunatatirii vremii in intreaga tara, vanzarile de pachete turistice, la nivelul agentiilor de turism membre ANAT, s-au dublat fata de cele din saptamana precedenta", se arata intr-un comunicat al Asociatiei. Gradul de ocupare va urca la peste 90%, situatie care se va mentine pana cel putin la mijlocul lui august.

INTERES. In perioada cand tara a fost afectata de inundatii, mai multi turisti, in special din Moldova, au renuntat la bilete, insa au fost reprogramati de operatori. Acum vanzarile de bilete se desfasoara in conditii normale, iar cererea este in crestere datorita vremii bune. Si preturile sunt un motiv pentru care turistii aleg Litoralul in aceasta perioada. Agentiile membre ANAT practica tarife, in medie, de circa 550.000 de lei de persoana pe zi la hotelurile de doua stele si de 600.000 de lei pe zi la hotelurile de trei stele. Cei care doresc sa mearga la mare in august vor plati un tarif mediu de 1 milion de lei pe zi pentru o noapte de cazare la hotelurile de trei stele.

×
Subiecte în articol: economic